Drar på spionturer onsdag

Hareide vil kartlegge mulige playoff-motstandere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL (Dagbladet.no): I ettermiddag reiser landslagsgutta til Minsk, for å spille mot Hviterussland (på onsdag). Poengene i den kampen betyr ingenting, for Norge er allerede sikret 2. plassen og playoff-spill.

Derfor har Åge Hareide allerede rettet blikket mot de to kampene i midten av november.

Samtidig som Norge spiller mot Hviterussland, ser norske spioner Albania - Tyrkia og Finland - Tsjekkia.

- Vi har folk i både Tirana og Helsinki. Det er viktig å starte kartleggingen av mulige motstandere allerede nå, sier landslagssjefen.

- Ringer Morten Olsen

Men det er hele 15 land som kan bli trukket ut som Norges playoff-motstander. Onsdag vil det være klart hvilke fem som er med i trekningen på fredag.

Dette er lagene Norge kan møte: Gruppe 1 (Tsjekkia eller Romania), gruppe 2 (Tyrkia, Danmark eller Hellas), gruppe 3 (Slovakia eller Russland), gruppe 4 (Israel, Sveits, Frankrike eller Irland) eller gruppe 7 (Spania, Serbia-Montenegro eller Bosnia-Hercegovina).

Dersom Sverige taper stort hjemme mot Island, kan også de blågule bli motstander.

De mest sannsynlige motstanderne - sett i forhold til hvem de forskjellige lagene møter, stillingen i gruppene og FIFA-seedingen - er Tyrkia, Tsjekkia eller Spania.

- Hvis det blir Tyrkia, tar jeg nok en telefon til min gode venn Morten Olsen, sier Hareide.

Olsen trener Danmark, som er i gruppe med Tyrkia.

Ser RBK i Champions League

Dobbeltkampene går 12. og 16. november. Åge Hareide har derfor én måned på seg på finne laget som skal spille Norge til VM. Den tida kommer han til å bruke fornuftig.

- Vi reiser blant annet til Spania, for å se Rosenborg mot Real Madrid. Det er interessant å se RBK-spillerne mot et bra europeisk lag på bortebane, sier Hareide.

Mange av de hjemlige spillerne er involvert i topp- eller bunnstrid i Tippeligaen. Det mener landslagssjefen er bra med tanke på playoff-kampene, for da holder spillerne seg skjerpet ut sesongen.

- Og utenlandsproffene er nå ferdige med seriestarten, og vil bare bli bedre og bedre, sier han.

LADER OPP TIL PLAYOFF: I ettermiddag flyr John Arne Riise, Åge Hareide og landslaget til Hviterussland. Onsdag har landslagssjefen folk på flere kamper.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer