<strong>UMARKERT:</strong> Julian Draxler hadde herjet med det slovakiske forsvaret hele kampen. Så lot de ham stå alene på fire meter. Det straffet seg. Foto: AP Photo/Darko Vojinovic
UMARKERT: Julian Draxler hadde herjet med det slovakiske forsvaret hele kampen. Så lot de ham stå alene på fire meter. Det straffet seg. Foto: AP Photo/Darko Vojinovic Vis mer

Draxler herjet med Slovakia da Tyskland enkelt tok seg til kvartfinale

Hjernen bak to av tre scoringer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Tyskland - Slovakia 3-0 (2-0)

(Dagbladet): De regjerende verdensmesterne var aldri truet av Slovakia, og tok seg enkelt videre til kvartfinalen i årets europamesterskap. Med herlig spill fra flere spillere, la de også inn en svært god søknad til EM-finalen.

Julian Draxler herjet med Slovakia, og punkterte kampen da han på en fantastisk volley satte inn 3-0 midtveis i andreomgangen.

- Jeg er glad jeg spilte bra i dag, og fikk muligheten til å hjelpe laget. Det er vanskelig for meg å si om dette var den beste eller nest beste kampen min i den tyske drakta. Andre kan vurdere det bedre, sa Draxler til UEFA.com etter kampen.

Kveldens store spiller var ikke på banen i Tysklands siste kamp i gruppespillet, men sier det ikke er noe problem med det gode laget de har med seg til EM.

- Jeg prøvde å ikke la det påvirke meg, og ville vise meg fram på treninga og vise treneren at han kunne stole på meg, sa 22-åringen.

<strong>DEPPA?:</strong> Mesut Özil var kanskje den eneste tyske spilleren som ikke så helt fornøyd ut etter kampen. Foto: Christian Charisius/dpa
DEPPA?: Mesut Özil var kanskje den eneste tyske spilleren som ikke så helt fornøyd ut etter kampen. Foto: Christian Charisius/dpa Vis mer

Hamret til fra 20 meter

Det var ikke mye som hadde rukket å skje så langt i kampen, da Tyskland fikk frispark etter drøye sju minutter. Khedira vant i lufta, men via en slovakisk spiller gikk ballen til kampens første corner.

Corneren ble slått ut av feltet av Kucka, men på 20 meter ventet Jérôme Boateng. Han klinka til på hel volley, og ballen snek seg mellom to forsvarsspillere og utagbart i hjørnet for Slovakia-keeper Kozaciks.

Straffebom

Fem minutter etter Boatengs scoring, fikk Mesut Özil muligheten fra straffemerket da Martin Skrtel ble litt for tøff i feltet mot Mario Gómez.

Özil har bomma fra krittmerket tidligere, og i kveldens viktige kamp gjorde han det igjen. Kozaciks gikk riktig vei, og tok den svært dårlig plasserte straffa.

Minutter senere fikk Özil muligheten til å rette opp, men hamret ballen like utenfor mål.

Tyskland var klart best i førsteomgangen, og Slovakia slet med å komme seg til sjanser.

<strong>BOM:</strong> Arsenal-spilleren Mesut Özil fikk ikke ballen bak Matus Kozacik fra straffemerket. Foto: AFP PHOTO / PHILIPPE HUGUEN
BOM: Arsenal-spilleren Mesut Özil fikk ikke ballen bak Matus Kozacik fra straffemerket. Foto: AFP PHOTO / PHILIPPE HUGUEN Vis mer

Slet med Neuer

De blåkledde så ut til å ha det svært tungt ute på banen, og når Tyskland har Manuel Neuer bakerst, hjelper det ikke å prøve å utnytte de få forsvarsfeilene til de regjerende verdensmesterne.

Neuer er en av verdens desidert beste keepere, og vartet opp med en herlig redning da Kucka knuste Kimmich i lufta. Hadde Neuer bommet, kunne kampen brått snudd.

Slovakia kom seg mot slutten av førsteomgangen, men fikk seg et slag i ansiktet da Tyskland økte til 2-0 like før pause. Julian Draxler var geniet bak scoringa, da han driblet seg rundt det slovakiske forsvaret, trakk inn i boksen og serverte Mario Gómez.

Sistnevnte nølte ikke et eneste sekund da han kom seg foran Durica, og satte enkelt 2-0 til «Die Mannschaft».

Draxler-show

Slovakia måtte nå satse alt på en historisk snuoperasjon i andre omgang, og kunne fort fått muligheten da Kucka hamret til like etter hvilen.

Dessverre gikk skuddet rett i klypene på Neuer.

DAGBLADETS DOM:

Julian Draxler: Lurte de slovakiske spillerne trill rundt flere ganger, og så ut til å nyte kampen. Geniet bak 2-0-scoringa som ble servert til Gómez, og punkterte kampen med sin 3-0-scoring.

Mario Gómez: Scora Tysklands andre mål, og skapte mye på banen.

Slovakia-forsvaret: De blåkledde hadde muligheten til å true på 2-0. Isteden misser forsvaret på markeringa på Draxler, og ender opp med å få kampen punktert.

Julian Draxler ble kveldens store spiller. Først etter 2-0-serveringa, og så da han punkterte kampen etter 63 minutter, etter en fantastisk volley. Mats Hummels fikk gleden av å servere 22-åringen, som sto helt umarkert på fire meter.

Resten av andreomgang var så å si fullstendig overkjøring av tyskerne, som har gode muligheter til å ta hjem den største pokalen om de fortsetter sitt svært gode spill i de resterende EM-kampene.

Kroos fikk Tysklands siste mulighet, da han kom stormende mot mål like før slutt. Dessverre sto Özil litt i veien, og Kroos fikk ikke «drømmetreffet».

Det hadde ikke mye å si, for Tyskland tok seg lett videre til kvarten, der Italia eller Spania venter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer