INGEN SUPERLIGA HER: Al Shamal stadion kunne arrangert kamper i Dream Football League, hadde det ikke vært for at hele turneringen er en bløff. Her viser Yausif Ahmed Al baker, teknisk ansvarlig for Qatar-VM 2022 fram en modell av stadion. Foto: AP Photo/Kamran Jebreili
INGEN SUPERLIGA HER: Al Shamal stadion kunne arrangert kamper i Dream Football League, hadde det ikke vært for at hele turneringen er en bløff. Her viser Yausif Ahmed Al baker, teknisk ansvarlig for Qatar-VM 2022 fram en modell av stadion. Foto: AP Photo/Kamran JebreiliVis mer

Dream Football League var bare oppspinn

The Times-journalist ble lurt av en kilde som hevdet å samarbeide med eierne av Paris Saint-Germain.

- Når vi tar feil, skal vi innrømme det. Det er den rette tingen å gjøre.

Det skriver fotballsjef i britiske The Times, Tony Evans, i en offentlig beklagelse i dag.

Satirenettsted Da det forrige uke ble kjent at kongefamilien i Qatar skulle starte en superturnering med 24 av de beste lagene i verden, arrangert i Midtøsten annenhvert år, kom beskyldningene raskt om at dette ikke kunne være sant.

Ikke bare virket det usannsynlig at hvert av lagene skulle få opp mot 1,5 milliarder kroner hver for å delta, men det franske fotballnettstedet Les Cahiers du Football hadde allerede omtalt turneringen et par dager før The Times - som en spøk.

Det til tross, medier verden over bet på - Dagbladet inkludert.

Paris Saint-Germain Journalisten bak saken, Oliver Kay, er kjent for å være pålitelige i kildearbeidet sitt, og han gikk umiddelbart i forsvarsposisjon på Twitter da han ble beskyldt for å spre løgner. 

- Les Cahiers du Football var IKKE kilden bak artikkelen min, noe jeg tror de vet selv, skrev Kay på mikrobloggnettstedet.

I beklagelsen som står på trykk i The Times i dag, sier fotballsjef Tony Evans at historien var akkurat troverdig nok til at avisen bet på.

- Oliver Kay utviklet et samarbeid med en kilde som tilsynelatende hadde et samarbeid med de qatarske eierne bak Paris Saint-Germain, skriver Evans.

Kay skal ha vært i kontakt med flere av de største klubbene i Europa, og enkelte av dem skal ha sagt at de hadde hørt snakk om et slikt konsept, uten at de trodde det kom til å bli en realitet.

Dette, sammen med informasjonen Kay fikk fra den falske kilden, var altså nok til å lure en hel fotballverden.