«Dream Team» stormer mot OL-gull

Bryant våknet til live i kvartfinalen mot Australia.

PÅ GANG: Etter en litt anonym innledning på OL-turneringen, meldte også Kobe Bryant seg på og ble amerikansk toppscorer med 20 poeng i kvartfinalen mot Australia. Foto: AFP PHOTO / MARK RALSTON / NTB Scanpix
PÅ GANG: Etter en litt anonym innledning på OL-turneringen, meldte også Kobe Bryant seg på og ble amerikansk toppscorer med 20 poeng i kvartfinalen mot Australia. Foto: AFP PHOTO / MARK RALSTON / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
ol-logo

OL Tokyo

2020

USAs basketballstjerner herjer videre i London-OL. Med 119-86 mot Australia tok de amerikanske herrene seg videre til semifinale.

USA fortsetter dermed å imponere i OL-basketballen. «Dream Team» vant alle fem kamper i gruppespiller. Bare Litauen var nær på resultattavlen med 94-99.

Australia kjempet tappert og var lenge bare 14 poeng bak, men hang ikke med da USA skrudde opp tempoet i den siste perioden.

Periodesifrene var 28-21, 28-21, 28-28, 35-16. Kobe Bryant var beste poengplukker med 20, fulgt av Deron Williams med 18 og Carmelo Anthony med 17. Videre satte Kevin Durant 14 og LeBron James 11 poeng.

- Jeg kom inn i rytmen, sa toppscorer Bryant.

I semifinalen venter Argentina, det siste laget som har slått USA i OL-sammenheng. Det skjedde under semifinalen i 2004. Argentina vant sin kvartfinale mot Brasil 82-77.

- Dersom vi har én prosent sjanse til å slå dem, så skal vi gjøre vårt beste for at det skal skje, sier Argentinas NBA-profil Carlos Delfino.

- Vi må gi alt fra start mot Argentina, advarte Carmelo Anthony.

Russland slo Litauen 83-74 og skal ut i semifinale mot regjerende europamester Spania, som slo Frankrike 66-59. I den kampen mistet franske Nicolas Batum besinnelsen. Han slo en spansk spiller i magen. Det resulterte i heftig krangling. Kampen måtte utsettes i flere minutter. Semifinalene spilles fredag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer