Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Dream Team» stormer mot OL-gull

Bryant våknet til live i kvartfinalen mot Australia.

PÅ GANG: Etter en litt anonym innledning på OL-turneringen, meldte også Kobe Bryant seg på og ble amerikansk toppscorer med 20 poeng i kvartfinalen mot Australia. Foto: AFP PHOTO / MARK RALSTON / NTB Scanpix
PÅ GANG: Etter en litt anonym innledning på OL-turneringen, meldte også Kobe Bryant seg på og ble amerikansk toppscorer med 20 poeng i kvartfinalen mot Australia. Foto: AFP PHOTO / MARK RALSTON / NTB Scanpix Vis mer

USAs basketballstjerner herjer videre i London-OL. Med 119-86 mot Australia tok de amerikanske herrene seg videre til semifinale.

USA fortsetter dermed å imponere i OL-basketballen. «Dream Team» vant alle fem kamper i gruppespiller. Bare Litauen var nær på resultattavlen med 94-99.

Australia kjempet tappert og var lenge bare 14 poeng bak, men hang ikke med da USA skrudde opp tempoet i den siste perioden.

Periodesifrene var 28-21, 28-21, 28-28, 35-16. Kobe Bryant var beste poengplukker med 20, fulgt av Deron Williams med 18 og Carmelo Anthony med 17. Videre satte Kevin Durant 14 og LeBron James 11 poeng.

- Jeg kom inn i rytmen, sa toppscorer Bryant.

I semifinalen venter Argentina, det siste laget som har slått USA i OL-sammenheng. Det skjedde under semifinalen i 2004. Argentina vant sin kvartfinale mot Brasil 82-77.

- Dersom vi har én prosent sjanse til å slå dem, så skal vi gjøre vårt beste for at det skal skje, sier Argentinas NBA-profil Carlos Delfino.

- Vi må gi alt fra start mot Argentina, advarte Carmelo Anthony.

Russland slo Litauen 83-74 og skal ut i semifinale mot regjerende europamester Spania, som slo Frankrike 66-59. I den kampen mistet franske Nicolas Batum besinnelsen. Han slo en spansk spiller i magen. Det resulterte i heftig krangling. Kampen måtte utsettes i flere minutter. Semifinalene spilles fredag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media