Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Drekk danskan det herre, så tap dæm!

Pharrg... physj... phøy - pluss noen brekninger og andre gutturale tegneserielyder - da Steffen Iversen gikk på en Gammel Dansk til ganen under Dagbladets blinde landskamptest på mat og drikke.

HANKØ (Dagbladet):

Havet lå der, måkene var klare til å ta imot mat og drikke som ikke falt testpanelet i smak - det måtte jo bare skje - og grillen glødet. Klare for Danmark- Norge i erke-mat og -drikke satt landslagets Steffen Iversen og Eirik Bakke.

Og det var like greit, det - så mye faglig kjeft som er kastet i deres retning etter generalprøven mot Finland. Sannsynligheten er nemlig stor for at gårsdagens landskamp i mat og drikke med bind for øynene er den eneste de får delta i fra start.

Dagbladet hadde et assortert utvalg fra det norske og danske kosthold - lett gjenkjennelig på smak. Bortsett fra bitteren da, den kom som en brutal overraskelse - til fjæra på Hankø. Og som testen viser, kom det en del feilpasninger fra ganen. For der de var sikre på at produktet var norsk, var det stort sett dansk. Og omvendt.

Bortsett fra når det gjaldt den gamle danske.

Der var begge enige om at det brygget kommer fra helvete.

- Prøv dokk å dræp mæ? spurte Tottenham-proffen.

Halvannen uke før slaget i Parken testet Steffen Iversen og Eirik Bakke hjem en norsk seier. Det var laginnsatsen som avgjorde etter at de to England-proffene stort sett var uenige om det meste. Og derfor en liten fra-innsiden-av-landslaget-beskjed til alle de tusen som skal over havet til kongens by i pinsen:

image: - Drekk danskan det herre, så tap dæm!

Det er godt å ta med noe norsk til Danmark.

GODT NORSK? Steffen Iversen og Eirik Bakke testet villig vekk norske og danske varer.
DET MÅTTE UT: Det finnes muligens en og annen trønder som setter større pris på dette brennevinet enn Steffen Iversen gjør. <!--/BTEK1--><!--BTEK2-->
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media