- Drep dommeren

Italienske supportere krevde dommerens hode på et fat etter de ble slått ut av VM av Sør-Korea. - Dommeren var en skam, en absolutt skandale, sier den italienske ministeren Franco Fattini.

Tusenvis av italienere fulgte kampen fra Daejeon stadion i Sør-Korea på storskjermer i dag, og på ny måtte dommeren finne seg i å komme i fokus. Først ga Byron Moreno fra Ecuador sørkoreanerne straffe allerede etter fire minutter, før han sendte Francesco Totti i dusjen i ekstraomgangene etter å ha gitt ham hans andre gule kort. Som om ikke det var nok for itlienerne ble Damiano Tommasi feilaktig avblåst for offside alene med keeper i ekstraomgangene, før Sør-Korea nikket inn sitt golden goal.

- Drep dommeren, ropte hundrevis av fans i Roma etter kampslutt, og det var flere enn mannen i gata som lot seg provosere av det italienerne mener er partisk dømming.

- Dommeren var en skam, en absolutt skandale. Jeg har aldri sett en sånn kamp før, det virket som om de satt rundt et bord og bestemte seg for å kaste oss ut, sa den italienske ministeren for offentlige kontorer, Franco Fattini, til nyhetsbyrået Reuters.

Og det stopper ikke der. Sjefen for den italienske fotballdelegasjonen i VM, Raffaele Ranucci, serverte følgende skuddsalve til iteliensk fjernsyn etter kampen:

- Dommeren var en skandale. Det var som å se på en komedie. Korea er et mektig land. Det er klart de hadde gjort noe. Jeg har aldri tidligere sett så dårlig dømming.

Ifølge Ranucci har Moreno heller ikke sluppet unna hetsen.

- Vi sa noe til dommeren i garderoben. Vi er sinte og skuffede. Det er ikke riktig at et land som Italia kan bli ydmyket på denne måten, sa Ranucci.

Italienerne følte seg mer enn snytt for seieren mot Kroatia tidligere i VM da den danske linjemannen annullerte to av målene til Italia for offside. Reprisebildene viste at begge målene i beste fall var tvilsomt annullert, og hadde det ikke vært for et tafatt kroatisk lag kunne VM-drømmen sluttet i gruppespillet for italienerne.

Nå sluttet den i stedet i åttendedelsfinalen. Med dommeren i fokus igjen.

- Italia skulle ha vunnet kampen. Vi hadde mange flere sjanser, men koreanerne spilte med et stort hjerte, sa landslagssjef Trapattoni etter kampen. Han nektet å kommentere dommeren, men lot det skinne gjennom hvordan han egentlig følte det.

- Jeg mener vi går ut med hodene hevet, men vi har mye å være bitre over.

Les også: VAhnvittig.

KRISE: Italienerne er fullstendig utslått etter sjokktapet mot Sør-Korea. Og dommeren er igjen i fokus.
IKKE FAVORITTENES VM: Storlagene har røket ut i tur og orden i årets turnering, og i dag var det Italias tur. Til supporternes enorme fortvilelse.