Drepende effektiv duo

Ruud van Nistelrooy brukte 93 sekunder på å snu kampen i går. Den andre scoringen hans vil bli husket i hundre år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det ville være en grov urett mot Ole Gunnar Solskjær å kalle gårsdagens kamp et soloshow fra Ruud van Nistelrooy. Tross alt leverte Solskjærs høyrefot et Beckham-innlegg av beste merke rett på van Nistelrooys hode etter 62 minutter. Ballen duppet perfekt ned mellom Basel-spillerne Bernt Haas og Murat Yakin. For Ruud var det bare å sette skallen til - og juble for 1- 1, sitt femte Champions-League-mål for sesongen (på fire kamper) og hans 17. Champions League-mål totalt (like mange som Solskjær).

- Det var et kjempefint innlegg fra Ole - akkurat der jeg ville ha det, sier van Nistelrooy.

Der og da stoppet han jubelen fra elleville 30000 sveitsere på St. Jakobs Park. De håpet på en ny britisk skalp etter argentineren Gimenez' 1- 0-scoring da det bare var spilt 31 sekunder - Champions Leagues femte raskeste scoring gjennom tidene. Brasilianeren Gilbert har rekorden da han scoret for Arsenal etter 20 sekunder i 4- 0-seieren over PSV Eindhoven i september.

- Briljant

Men både sjokkåpningen og 1- 1-scoringen var glemt da van Nistelrooy vartet opp med fotballkunsten sin drøye halvannet minutt seinere. På nytt var det Haas og Yakin som ble lurt - i den rekkefølgen. De to sveitserne på 24 og 28 år virket ti år eldre der nederlenderen danset seg forbi, og til slutt bare hadde keeper Pascal Zuberbühler igjen. Fra bortimot død vinkel skrudde Van Nistelrooy ballen inn bak en paralysert målvakt, og høstet applaus fra både de 500 United-supporterne og et sympatisk hjemmepublikum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer