Drepte klubbpresident og fotballdommer

Væpnede menn skjøt og drepte i går presidenten i den albanske fotballklubben Tomorri Berat. En FIFA-dommer som drakk kaffe sammen med presidenten ble truffet i halsen av et streifskudd og døde også.

32-årige Adrian Cobo ble skutt fem ganger i bakhodet på en kafé rett ved Selman Stermasi-stadion i Tirana, der Norge spilte EM-kvalifiseringskamp for et snaut år siden.

Cobo drakk kaffe sammen med dommertrioen etter at Tomorri Berat hadde slått Partizani Tirana 1-0. 45-årige Luan Zylfo ble truffet i halsen av ett av skuddene som var ment for Cobo. Den rutinerte FIFA-dommeren døde en time senere på sykehuset.

En av linjedommerne, Alban Janku, ble truffet i låret. Også to andre mennesker ble skadet av streifskudd. En 33-åring er mistenkt for å ha utført udåden. Han ble arrestert av politivakter som var på vei fra stadion.

Voldsepisoder på fotballbaner har vært ganske vanlige i Albania siden landet henfalt til anarki i tre måneder i 1997, men det er første gang en klubbsjef er blitt drept.

Politiet har ikke uttalt seg om motivet, men en avis i Tirana spekulerer i at Cobo var offer for en hevnaksjon som ikke har noe med hans fotballengasjement å gjøre.

(NTB)