Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Drepte rovfugl med golfslag fra 70 meter

Golfproffen risikerer bot og samfunnstjeneste.

(Dagbladet.no): Golfproffen Tripp Isenhour risikerer en kraftig bot etter å ha drept en rødskuldret musvåk med et golfslag på Grand Cypress Golf Club i Orlando, Florida.

Amerikaneren, som spilte i PGA-touren i fjor, traff rovfuglen med et slag på omkring 70 meters hold, skriver Orlando Sentinel.

Golfere forsøker gjerne å slå en birdie eller en eagle, men i dette tilfellet var det snakk om en rødskuldret musvåk, som kjennetegnes ved et temmelig irriterende skrik.

• Hør mp3-fil av musvåkskriket hos Orlando Sentinel (siden kan være treg).

«Slå som en proff»

Men en plagsom lyd er ingen unnskyldning for Isenhours reaksjon, som nå har ført til at han er tiltalt for dyremishandling og drap på en trekkfugl. Han risikerer en bot på opp til drøye 50 000 kroner.

Det angivelige drapet fant sted 12. desember i fjor, da han spilte inn en video med navnet «Slå som en proff» («Shoot like a pro»). Filmteamet intervjuet golferen da rovfuglen begynte å gaule snaue 300 meter unna.

Ifølge lydtekniker Jethro Senger måtte de stoppe lydinnspillingen minst to ganger på grunn av musvåken.

DØDELIG BIRDIE: Tripp Isenhour slår seg ut av en bunker under Texas Open 4. oktober i fjor. To måneder seinere drepte han en rovfugl med et golfslag. Foto: Eric Gay, AP/Scanpix
DØDELIG BIRDIE: Tripp Isenhour slår seg ut av en bunker under Texas Open 4. oktober i fjor. To måneder seinere drepte han en rovfugl med et golfslag. Foto: Eric Gay, AP/Scanpix Vis mer

Isenhour satte seg da i en golfbil og kjørte rundt et vann til treet der fuglen satt. Han ga seg til å dælje golfballer inn i treet i ti minutter.

Deretter ga han opp, og kjørte tilbake til filmteamet.

Fuglen fulgte etter

Det var da musvåken gjorde den fatale feilen å følge etter, og den slo seg til i et høyt tre omtrent 70 meter unna. Og fortsatte å bråke.

Isenhour begynte å slå ballen mot treet, og kom stadig nærmere fuglen, ifølge vitneutsagn. Et slag skal ha truffet stammen med et smell. Det tiende forsøket traff det stakkars fjærkreet, som falt over ti meter ned på bakken.

- Jeg trodde ikke jeg skulle treffe den, ropte Isenhour ifølge avisa.

Kan få samfunnstjeneste

Filmteamet løp bort til den nedskutte fuglen.

image: Drepte rovfugl med golfslag fra 70 meter

- Fuglen lå på ryggen og blødde fra neseborene. Munnen åpnet og lukket seg sakte, og den så opp på meg mens folk kom løpende til, har lydmannen Senger forklart til etterforskerne.

Han plukket opp fuglen og la den på en golfbil.

- Jeg så at øynene lukket seg sakte, og jeg var ganske sikker på at fuglen hadde dødd, forklarte Senger.

I forarbeidet til tiltalen foreslår statsadvokaten at Isenhour blir dømt til å gjøre sammfunnstjeneste ved et ressurssenter for rovfugler, om senteret da tar sjansen på å ha ham der.

BRÅKEFUGL: En rødskuldret musvåk.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media