«Drev det mest sofistikerte dopingprogrammet noensinne»

Bevisene mot Lance Armstrong er frigitt.

MANGE BEVISER: I dag ble det lagt fram nye beviser mot den tidligere sykkelkongen Lance Armstrong.  Foto: AP Photo/Christophe Ena
MANGE BEVISER: I dag ble det lagt fram nye beviser mot den tidligere sykkelkongen Lance Armstrong. Foto: AP Photo/Christophe Ena Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det amerikanske antidopingbyrået (USADA) publiserte i dag bevisene de har i dopingsaken mot Lance Armstrongs tidligere lag US Postal Service.

I en pressemelding skriver USADA at laget «drev det mest sofistikerte, det mest profesjonaliserte og suksessfulle dopingprogrammet sportsverdenen har sett».

Totalt vitner 26 personer mot Armstrong i saken. 11 av dem er tidligere lagkamerater av Armstrong. De elleve er: Frankie Andreu, Michael Barry, Tom Danielson, Tyler Hamilton, George Hincapie, Floyd Landis, Levi Leipheimer, Stephen Swart, Christian Vande Velde, Jonathan Vaughters og David Zabriskie.

- Bevisene viser at taushetens lov (i sykkelsporten, journ. anm) hva doping gjelder i sykkelmiljøet har blitt knust, men det er mer arbeid som gjenstår. Fra dag en har vi håpt at denne etterforskningen vil føre til at noe lignende aldri vil skje igjen, skriver USADA i pressemeldingen.

De roser Lance Armstrongs tidligere lagkamerater for å ha vitnet mot ham.

- Det er utrolig modig av rytterne på USPS-laget og andre å stå frem og fortelle sannheten. Det er ikke lett å innrømme ens feil og akseptere straffen sin. Men det har disse rytterne gjort for sportens beste, og for de unge rytterne som håper å oppnå drømmene sine uten å bruke farlige dopingmetoder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer