Krystsina Tsimanouskaja

Drevet på flukt - Starter etterforskning

Under OL i Tokyo ble hvitrussiske Krystsina Tsimanouskaja (24) tvunget på flukt etter å ha kritisert sine to trenere på sosiale medier. Nå oppretter IOC etterforskning mot trenerne.

ET LIV PÅ FLUKT: Krystsina Tsimanouskaja har levd i asyl i Polen siden hun ble drevet på flukt av det hvitrussiske regimet under OL i Tokyo. Foto: NTB
ET LIV PÅ FLUKT: Krystsina Tsimanouskaja har levd i asyl i Polen siden hun ble drevet på flukt av det hvitrussiske regimet under OL i Tokyo. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Den internasjonale olympiske komitee (IOC) har nå startet en etterforskning mot de to hvitrussiske trenerne som angivelig skal ha tvunget Krystsina Timanovskaja hjem under OL i Tokyo, etter å ha kritisert det hviterussiske treningsapparatet på sosiale medier.

Det melder BBC.

Ifølge BBC skal trenerstaben ha møtt opp på rommet hennes og bedt henne pakke sakene sine, og tatt henne med på flyplassen.

Athletics Integrity Unit (AIU) vil nå gjennomføre etterforskningen av de to trenerne, som fikk sine olympiske akkrediteringer opphevet og fjernet fra lekene.

«IOC og World Athletics har i fellesskap blitt enige om å fortsette etterforskningen og å åpne en formell prosedyre mot de to trenerne», heter det i en uttalelse.

«AIU vil offentliggjøre resultatet av undersøkelsen når dette er avsluttet», heter det videre.

IOC: Den hviterussiske sprinteren Kristina Timanovskaja skal ha blitt forsøkt flydd hjem fra Tokyo imot sin vilje, i et innlegg på sosiale medier spør hun IOC om hjelp. Video: AP, NTB Vis mer

Lever på flukt

Timanovskaja nektet å gå om bord i flyet, i frykt for sin egen sikkerhet.

Med hjelp fra japansk politi på flyplassen lyktes Tsimanouskaja, via omveier, å komme seg til Polen. Der har hun omsider fått innvilget humanitært asyl i Warsawa.

Den hviterussiske olympiske komité hevdet på sin side at hun blir sendt hjem på grunn av hennes emosjonelle og psykologiske tilstand, meldte Sky News.

Nå lever friidrettsutøveren altså omringet av seks livvakter døgnet rundt i Polen. Helt uten penger.

Vil konkurrere for Polen

Tsimanouskaja har tidligere fortalt at hun ser på seg selv som en patriot, og at hun ikke vil gi opp sitt hviterussiske pass. I framtida ønsker hun fortsatt å konkurrere for Polen internasjonalt.

Det kan imidlertid ta opptil tre år å endre statsborgerskap, men hun håper prosessen vil bli fremskyndet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer