Hoffenheim spilte 2-2 mot Sjakhtar Donetsk

Driblet på rumpa - så tok Nordtveit revansje

Hoffenheim tok ett viktig poeng borte mot Sjakhtar Donetsk i den første gruppespillskampen i Champions League.

  • Sjakhtar Donetsk - Hoffenheim 2-2 (1-2)

Håvard Nordtveit og Hoffenheim sto overfor en tøff oppgave da de møtte Sjakhtar Donetsk i Ukraina onsdag kveld.

Det ble en innholdsrik første omgang for den norske landslagsspilleren som for anledningen spilte på høyresiden i backtreeren til den tyske klubben.

Hoffenheim tok en tidlig ledelse ved Florian Grillitsch, men Ismaily utliknet tjue minutter seinere etter å ha fintet ut Nordtveit.

I det 38. minutt gjorde nordmannen godt igjen da han stanget inn 2-1 i krysset etter et hjørnespark.

Det så ut til å bli en perfekt start på gruppespillet for Hoffenheim, men ti minutter før slutt banket Maycon Barberan inn utlikningen fra langt hold.

Nordtveit fintet ut

Hoffenheim tok ledelsen etter seks minutter spilt.

Florian Grillitsch vant ballen på midtbanen og spilte den videre til Leonardo Bittencourt. Grillitsch fortsatte løpet og fikk igjen ballen etter en lur stikker. Alene med Pjatov var østerrikeren sikker som banken.

Sjakhtar tok over og særlig Taison på venstrekanten var farlig frampå ved flere anledninger. Det var også på venstrekanten at utlikningen skulle komme.

Venstrebacken Ismaily sendte Nordtveit i pølseboden med en innleggsfinte, dro seg inn i feltet og plasserte ballen i lengste hjørnet.

- Nordtveit går for tidlig ned, og Ismaily gjør en god jobb. Nordtveit, der setter du deg ut av spill på en finte, det er for enkelt, konkluderte Viasat-ekspert og tidligere landslagsstopper Rune Bratseth i pausen.

LENGE SIDEN SIST: Håvard Nordtveits forrige scoring kom i februar 2016 da han spilte for Borussia Mönchengladbach. Foto: Gleb Garanich / Reuters / NTB Scanpix
LENGE SIDEN SIST: Håvard Nordtveits forrige scoring kom i februar 2016 da han spilte for Borussia Mönchengladbach. Foto: Gleb Garanich / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Fikk revansje

Men Nordtveit ga svar på tiltale.

Ti minutter seinere raget han høyest av samtlige og knuste Sjakhtar-keeper Pjatov i duell på corner og stanget inn et nytt ledermål for Hoffenheim.

Det var Nordtveits første mål på to og et halvt år, siden februar 2016 da han spilte for Borussia Mönchengladbach.

- Vi skal ikke ta noe fra Nordtveit. Han reparerer det han gjorde feil, sa Bratseth i pausen.

Han ble med det den tredje nordmannen til å score i Champions League dette tiåret sammen med Mohamed Elyounoussi og Daniel Braaten.

Dramatiske sluttminutter

Tre poeng borte mot Sjakhtar Donetsk ville vært en nydelig start for Hoffenheim, som også er i gruppe med Manchester City og Lyon.

Ukrainerne dominerte i andre omgang, men tyskerne så ut til å klare å holde unna.

Et kvarter før slutt ble derimot Maycon Barberan byttet inn, og brasilianerne brukte bare seks minutter på å score.

21-åringen la ballen til rette og dundret til fra 22-23 meter. Hoffenheim-keeper Oliver Baumann hadde null sjans på det knallharde skuddet til brasilianeren.

Ukrainerne fikk blod på tann i sluttminuttene, men det ble med 2-2-scoringen for de oransje og svarte.

Manchester City møter Lyon klokka 21.00.