Drikke vin med Svennis? Nei takk!

Sir Alex tåler ikke svensken.

(Dagbladet): Sven-Göran Eriksson skal ha handlet inn en eksklusiv rødvinsflaske av edel årgang foran helgas lokalderby mot Manchester United.

Flaska er tiltenkt Sir Alex Ferguson og koster angivelig 400 pund. Men selv om fargen på United-bossens nese indikerer at han ikke bare drikker husholdningssaft på kveldene, må Eriksson tro om igjen dersom han tror Ferguson har tenkt å dele.

- Jeg er ikke klar over vinen. Hvis han gir meg en presang vil jeg ta imot den, men jeg vil ikke dele den med ham. Jeg vil ta den med meg hjem i stedet, sier Ferguson ifølge nyhetsbyrået PA.

Det kan høres utakknemlig ut, men Ferguson og Eriksson har en lang og kranglete fortid.

Ferguson ombestemte seg

Da Svennis var sjef for England var det stadig uenigheter om bruken av United-spillere. Det toppet seg under Wayne Rooneys skade før fjorårets fotball-VM, da Ferguson ville pusse advokatene sine på svensken dersom Rooney ble sendt på banen.

Ironisk nok kan mye av æren for at Ferguson fortsatt sitter som United-manager tilskrives Svennis.

Det var nemlig da David Beckham anbefalte svensken som ny United-manager i 2001 at Ferguson foretok en U-sving, og likevel fortsatte som sjef.

IKKE GODE VENNER: Sir Alex Ferguson og Sven-Göran Eriksson sender hverandre neppe julekort. Svensken skal imidlertid ha handlet inn en ekslusiv vinflaske foran byderbyet på søndag, men må tro om igjen dersom han tror Ferguson har tenkt å dele. 
Bildet viser de to sammen på en Premier League-kamp noen måneder i forkant av fjorårets fotball-VM. Foto: AP
IKKE GODE VENNER: Sir Alex Ferguson og Sven-Göran Eriksson sender hverandre neppe julekort. Svensken skal imidlertid ha handlet inn en ekslusiv vinflaske foran byderbyet på søndag, men må tro om igjen dersom han tror Ferguson har tenkt å dele. Bildet viser de to sammen på en Premier League-kamp noen måneder i forkant av fjorårets fotball-VM. Foto: AP Vis mer

Det er heller ikke utenkelig at Svennis\' kommentar om at Ferguson «behandler spillerne sine som skolegutter» påkalte en viss vrede hos United-manageren. Uttalelsen falt i det berømte intervjuet med en sjeik-utkledd reporter fra News of the World.

Minner om forrige sesong

City har åpnet sesongen strålende med full pott etter to kamper, og kan ha sju poeng ned til United med seier på City of Manchester Stadium på søndag.

På pressekonferansen benyttet Ferguson sjansen til å mimre om fjorårets byderby i mai, da United langt på vei sikret seriegullet med 1-0 i løvens hule.

- Det var utrolig. De hadde brukt en formue på blå og hvite skjerf til fansen, og de hadde ikke et skudd på mål, ei heller prøvde de å slå oss. Vi kom for å vinne ligaen, og de var ganske fornøyde, humrer Ferguson.

Og forbigår Darius Vassells straffemiss i stillhet.

Mener presset er på City

I Fergusons regjeringstid på Old Trafford har han sett 12 managere forsøke seg som City-sjef, ingen av dem har klart å bringe trofeer til den blå skaren i Manchester.

Drikke vin med Svennis? Nei takk!

Selv om Sir Alex har brukt over en halv milliard på spillere i sommer, mener han Eriksson har et stort press på seg fordi City har brukt såpass mye penger.

- Det er en stor sesong for hver nye City-manager som kommer inn, særlig denne gangen, siden de har brukt en haug med penger på spillere. Uansett hva folk sier, er det forventninger nå siden de har vunnet sine to første kamper. De må takle det. Det er vanskelig, sier Ferguson.

Presset er nok minst like stort på Manchester United, som snarest må begynne å sanke trepoengere. Det blir alt annet enn enkelt mot City, hvor de må klare seg uten Wayne Rooney og Cristiano Ronaldo.

<B>I MEDGANG:</B> Manchester City struttet av selvtillit etter seks poeng på to kamper.
<B>MÅ STOLE PÅ TEVEZ:</B> Carlos Tevez var solid mot Portsmouth, selv om han ikke scoret. På søndag håper United-fansen på argentinerens første scoring.