Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Drikking, piller, narkotika og kjøring i rus

Verdensmester Torbjørn Løkken var i rushelvetet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Han vant VM-gull i kombinert i 1987, ble en nasjonalhelt på 23 år. Tre år senere la Biri-ekspressen opp.

Tida etter idretten ble tung for Torbjørn Løkken. Hele historien kan du lese i Dagbladets SportMagasinet i dag, over hele 15 sider.

Der forteller den tidligere toppidrettsutøveren om de voldsomme rusproblemene sine. Og om veien tilbake, rehabiliteringen.

Grusomt langt nede

- For å si det rett ut. Jeg har vært så grusomt langt nede av rusmisbruk. I fjor sommer... Jeg klarte ikke å ha på meg skoa, jeg måtte ha hjelp. Jeg greide ikke å betale, jeg måtte gi kassdama kortet mitt, slik at de kunne slå koden for meg. Kamerater måtte hjelpe å barbere meg. Å, jeg hadde det så vondt. Og så sitter jeg her og nyter livet, sier Løkken til SportMagasinet.

Han har fått hjelp og har tatt grep om helsa og livet. Etter ett år med behandling er han rusfri. Han trener langrennsungdom, er sportslig leder i skiklubb.

- Mot alle odds ble jeg verdensmester. Mot alle odds taklet jeg ikke livet etter idretten. Mot alle odds har jeg klart det igjen, sier Løkken til SportMagasinet.

Veien har vært lang. I intervjuet forteller 44-åringen om flere forsøk på å skaffe seg hjelp, om kjøring i rus med barn i bilen.

image: Drikking, piller, narkotika og kjøring i rus

Heroinoverdose

Du kan lese om pilletyveri på jobben som sykepleier, om markedskonsulenten som brukte heroin og ble redddet i siste liten. Den gangen han ble kjørt til avrusning med godt over 4 i promille.

- Jeg har fornedra meg, jeg har satt heroinoverdose, jeg har drukket rødsprit. Utsatt barna mine for dette. Jeg må jobbe grundig, seriøst og ærlig. Du blir ikke rusfri før du er ærlig.

SportMagasinet fulgte Løkken i flere måneder på den siste biten av veien tilbake, fra institusjon til fjells til treningsleir i Østerrike.

Fra mai til november, steg for steg.

- VM-gullet henger veldig høyt, men det kan ikke sammenliknes med det jeg innkasserer nå. Den seieren jeg drar i havn her, medaljen som heter Rusfri, er større, sier Løkken til Dagbladets bilag.

15 ÅR I RUSHELVETE: Torbjørn Løkken forteller den sterke historien i SportMagasinet i dag. Foto: Hans Arne Vedlog
15 ÅR I RUSHELVETE: Torbjørn Løkken forteller den sterke historien i SportMagasinet i dag. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
image: Drikking, piller, narkotika og kjøring i rus
VERDENSMESTER I 1987: Løkken gikk seg opp fra 19. plass i hopprennet.
TILBAKE PÅ GAMLE TRAKTER: Løkken på treningsleir med unge skiløpere, i Ramsau am Dachstein i Østerrike.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!