Drikking, piller, narkotika og kjøring i rus

Verdensmester Torbjørn Løkken var i rushelvetet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Han vant VM-gull i kombinert i 1987, ble en nasjonalhelt på 23 år. Tre år senere la Biri-ekspressen opp.

Tida etter idretten ble tung for Torbjørn Løkken. Hele historien kan du lese i Dagbladets SportMagasinet i dag, over hele 15 sider.

Der forteller den tidligere toppidrettsutøveren om de voldsomme rusproblemene sine. Og om veien tilbake, rehabiliteringen.

Grusomt langt nede

- For å si det rett ut. Jeg har vært så grusomt langt nede av rusmisbruk. I fjor sommer... Jeg klarte ikke å ha på meg skoa, jeg måtte ha hjelp. Jeg greide ikke å betale, jeg måtte gi kassdama kortet mitt, slik at de kunne slå koden for meg. Kamerater måtte hjelpe å barbere meg. Å, jeg hadde det så vondt. Og så sitter jeg her og nyter livet, sier Løkken til SportMagasinet.

Han har fått hjelp og har tatt grep om helsa og livet. Etter ett år med behandling er han rusfri. Han trener langrennsungdom, er sportslig leder i skiklubb.

- Mot alle odds ble jeg verdensmester. Mot alle odds taklet jeg ikke livet etter idretten. Mot alle odds har jeg klart det igjen, sier Løkken til SportMagasinet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer