Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Drilles i å takle favorittstempel

LILLEHAMMER (Dagbladet): Jugoslavia- Norge 23- 26. Marianne Rokne (23) og landslagsvenninnene får mental hjelp for å takle at de reiser til VM som en av de største favorittene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landslagstrener Marit Breivik har gitt Oddvar Bjørnestad - Cecilie Legangers personlige støttespiller - oppgaven med å psyke opp de mange unge og ferske jentene foran forventningene som venter dem i Italia 4.- 16. desember.

Han legger ikke skjul på at det ikke har vært enkelt å få jentene til å si høyt at de skal ta VM-gull.

- Da vi begynte å jobbe med dette i august, var det flere av jentene som måtte bite seg i tunga før de torde å si målsettingen høyt. Husk at det her er unge jenter som får et voldsomt press på seg, sier Bjørnestad til Dagbladet.

Ni nye spillere

Av de som er uttatt til firenasjonersturneringen på Lillehammer, Gjøvik, Rykkinn og Oslo Spektrum, er det ni nye jenter fra EM-laget som kom på 6. plass i Romania i fjor. I Italia skal Marit Breiviks utvalgte kjempe om gullet mot sterke håndballnasjoner som Ungarn, Danmark, Frankrike, Korea, Russland og Ukraina.

- Spor av vinnerlag

- Du vinner ikke VM hvis du ikke tror på det sjøl. Derfor må vi tørre å si at det er målet, sier Bjørnestad. Rett etter kampslutt kom han oppglødd løpende bort til Dagbladet - i begeistring over at Norge i sluttminuttene scoret kampens to siste mål, mens det like før så ut til at laget var i ferd med å miste seieren.

- Måten de løftet seg på i sluttminuttene, viser at dette er spor av et vinnerlag. Mestrer du slike situasjoner, så vinner du ofte også når det står om noe stort, sier Bjørnestad.

Tertnes-jenta Marianne Rokne har vist stor framgang i høst, og har fått selvtillit til å ta skuddansvar der hun tidligere bandt seg. I går bommet hun på de to første skuddene, men traff på fire av de fem siste i første omgang. Det viser at hun er beredt til å ta det ansvaret som forventes av henne. I målprotokollen ble hun bare slått av seksmålsscorer Monica Sandve.

VISTE STYRKE: Kvinnen som ifølge Cecilie Leganger har Norges hardeste skudd, Marianne Rokne, er i ferd med å innfri forventningene til henne. Hele laget jobber bevisst med å takle presset utenfra.
Hele Norges coronakart