Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Drillo: - Brutalt mot Espelund

Maktkampen i NFF.

OVERRASKET: Egil Drillo Olsen synes behandlingen av generalsekretær Karen Espelund var brutal.
Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix
OVERRASKET: Egil Drillo Olsen synes behandlingen av generalsekretær Karen Espelund var brutal. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix Vis mer

||| (Dagbladet) Landslagssjef Egil Drillo Olsen mener generalsekretær Karen Espelund ble brutalt behandlet i maktkampen i Fotball-Norge. Det framkommer i kveldens TV2-dokumentar «Spillet om bakrommet».

- Dette var ganske brutalt, og jeg syntes synd på Karen i den sammenhengen, sier Drillo i TV-dokumentaren.

Drillo sier også at han har problemer med å forstå hvorfor Espelund måtte gå 2. juli i år. Generalsekretæren begrunnet det med at hun ikke hadde tillit i styret.

Bakgrunnen for avgangen var at flere markante personer i administrasjonen i fotballforbundet, deriblant markedssjef Ronny Aasland og infosjef Roger Solheim, i mars varslet fotballpresident Sondre Kåfjord om samarbeidsproblemer med Espelund.

De mente hennes lederstil var problematisk - og førte til dårlig arbeidsmiljø. Espelund følte at hennes arbeidssituasjon ble umulig da hun ble fratatt fullmakter av styret i sommer.

- Umulig
- Det hjelper ikke å uttrykke tillit i ord. Du må faktisk se på handlinger bak. For meg var det mange en rekke ting som gjorde det umulig å ha den autoriteten jeg trengte, sier Espelund på TV2.

I dokumentaren fortelles også historien om da markedssjef Aasland og tre andre medarbeidere foreslo å gå ut av NFF og opprette et privateid selskap som skulle selge fotballen i sponsormarkedet.

Dagbladet avslørte dette allerede 7. september. Da kom det også fram at Karen Espelund var en sterk motstander av forslaget.

FAKSIMILE: Dagbladet 7. september 2009.
FAKSIMILE: Dagbladet 7. september 2009. Vis mer

Norges Fotballforbund angrep i går - før dokumentaren ble sendt - TV2 for det de kaller «overtramp».

- Jeg føler at Dokument 2, i mangel på andre forklaringer, prøver å legge skylden på enkeltpersoner i markedsavdelingen, for at Karen Espelund sluttet. Det er en alvorlig påstand som ikke kan dokumenteres, og det reagerer jeg sterkt på, sier Kåfjord til NFFs hjemmeside.

Hummer
Ifølge dokumentaren fikk presidenten allerede i begynnelsen av juni beskjed om at han ikke kom til å bli innstilt av valgkomiteen til en ny periode. Dagen etter varslet han styret om at han kom til å gi seg. I «Spillet i Bakrommet» gir Sondre Kåfjord følgende bilde på sin lederstil.

- Hvis jeg hadde levd i sjøen, så tror jeg at jeg hadde vært hummer. Det er fordi jeg synes hummeren er så lur når den kryper inn i hulen sin. Den har full oversikt over verden, men ingen i ryggen, sier Sondre Kåfjord.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media