Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Drillo: - Det er noe av det dårligste jeg har sett på lenge

Norge slapp inn tre mål hjemme for første gang på ni år.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Norge - Hellas 2-3.

Det er selvfølgelig 7. september det virkelig gjelder: Da møter Norge Island borte i det som helst skal være første skritt på veien til VM i Brasil om to år.

Likevel - treningsmøtet med Hellas i kveld ga grunn til bekymring før kvalikåpningen.

De greske EM-kvartfinalistene avslørte store huller i det norske forsvaret, utnyttet dem gang på gang, og satte tre baller forbi en norsk keeper på Ullevaal for første gang siden playoffen mot Spania i november 2003.

Det hjelper ikke at vår sisteskanse Rune Almenning Jarstein var tafatt på to av scoringene, at kaptein Brede Hangeland døste litt på den siste, og at Moa misbrukte sine to store muligheter andre veien.

Og det hjelper også bare litt at jubilant John Arne Riise reduserte nederlaget med en vakker bredsidevolley kvarteret før slutt.

Det beste man kan si om 2-3 i generalprøven er egentlig det der om dårlige generalprøver og premierer.

- Kampen i sin helhet er spesiell. Jeg har ofte sittet her og vært sånn passe fornøyd defensivt og at vi ikke skaper noe offensivt. I dag er det snudd på hodet. Det er noe av det dårligste jeg har sett på lenge. Det er en keepertabbe, vi slipper inn tre mål, og det er bekymringsfullt. Vi går en tøff kvalik i møte, det vet vi nå, sier landslagssjef Egil Drillo Olsen etter kampen.

- Defensivt hadde vi problemer. Målene er spesielle. Det første, det er sånn som ikke skal gå an. Måten det skjer på er meget spesiell. Hellas var litt bedre enn jeg hadde forventa. Sterke i duellspillet. Gode i pasningsspillet og kontringer. Det imponerte meg, sier han videre.

Grusom start
Norge fikk en forferdelig åpning mot EM-kvartfinalistene, og lå under 0-2 før 11 minutter var spilt.

Den første baklengsen var et fellesprosjekt mellom en litt passiv John Arne Riise og en helt feilplassert Rune Almenning Jarstein. Vassilis Torosidis snurret rundt med Riise ute på høyrekanten og prøvde et hardt utoverskrudd innlegg mot første stolpe, et valg Jarstein åpenbart ikke hadde med i beregningen.

Landslagsmålvakten ble tatt på senga da innlegget snek seg inn ved nærmeste stolpe, og klarte bare dytte ballen i egen nettvegg.

0-2 må kaptein Brede Hangeland ta mye av skylden for. Han lot Kyriakos Papadopoulos snike seg inn bak ryggen hans etter en dødball, og Schalke-stjernen stanget enkelt inn dobbel ledelse.

Drillo så forskrekket ut på benken.

- Det er en tøff start på kampen, og det verste tapet jeg har opplevd, sier Drillo til Dagbladet etter kampen.

Det smakte sikkert godt for Hangeland da han selv reduserte ledelsen like etter. John Arne Riises knallharde volley ble stoppet inne i Hellas-feltet, Hangeland var framme på neste forsøk, og skjøt via en gresk forsvarer ballen i nettet.

SNEK SEG INN BAK HANGELAND: Kyriakos Papadopoulos jubler etter å ha headet inn 2-0-målet. Den kunne Jarstein gjøre lite med.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
SNEK SEG INN BAK HANGELAND: Kyriakos Papadopoulos jubler etter å ha headet inn 2-0-målet. Den kunne Jarstein gjøre lite med. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Gjennomgangsmelodien var sånn før pause: Norge var gode framover, og tilsvarende svake bakover.

Ny Jarstein-svakhet Kostas Fortounis ble bare stoppet av en god Rune Almenning Jarstein da det norske forsvaret telte feil igjen etter 35 minutter, og Moa stanget ballen i stolpen på motsatt side i samme minutt.

Liten tvil om at landslagssjef Olsen ville snakke forsvar i pausen. Thomas Rogne erstattet forøvrig en småskadd Vadim Demidov i den rekka noen minutter før hvilen.

To bytter til ble gjort før andre omgang, Magnus Wolff Eikrem og Christian Grindheim erstattet Morten Gamst Pedersen og Markus Henriksen i trioen sentralt på midten.

Men det var fortsatt huller i Norge-forsvaret. Store huller.

Innbytter Kostas Mitroglou lurte offsidefella da Kostas Katsouranis slo stikkeren inn bak de røde etter 53 minutter, var helt alene med Jarstein, men målvakten reddet opp noe av inntrykket etter første omgang med en strålende redning.

REDUSERINGEN: Hellas-keeper Orestis Karnezis (t.h.) klarer ikke å redde det styrte skuddet fra Brede Hangeland, 1-2.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
REDUSERINGEN: Hellas-keeper Orestis Karnezis (t.h.) klarer ikke å redde det styrte skuddet fra Brede Hangeland, 1-2. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Minutter etter smalt det likevel. Jarstein-inntrykket ble svekket på ny. Mitroglou fikk ta ned ballen og sikte ute til venstre, fikk en liten hjelp av skotuppen til Thomas Rogne, men Rune Almenning Jarstein burde ha fått hendene opp på ballen før den suste over hodet på ham og i krysset.

Stor Moa-mulighet
Moa fikk en stor sjanse til før han ble tatt av for å hvile til helgas Bundesliga-åpning.

Ballen falt plutselig ned i beina hans på blank inne foran mål, men spissen sleivet med avslutningen og kula gikk et godt stykke over. Daniel Braaten erstattet ham da Alexander Søderlund kom inn for Erik Huseklepp.

Det var likevel John Arne Riise som skulle ordne håp mot slutten, i sin 104. kamp for Norge. Riise møtte et presist innlegg med bredsida på bakre stolpe, dunket inn 2-3, og fikk et lite smil tilbake hos hjemmepublikum.

De siste minuttene var faktisk også mer positive. John Arne Riise testet Orestis Karnezis med enda et godt skudd fra distanse, og Norge presset gjestene tilbake mot slutten.

Men tross norsk overtak etter mange bytter på begge lag, kom aldri utlikningen. Mye må bli bedre før det virkelig gjelder.

- Vi har tapt to kamper nå (mot England og Hellas). Det er spesielt. Det er gode motstandere, men til tross for det har vi slått lag i det sjiktet der tidligere. Det er ikke bra med tre kamper på rad uten å vinne, sier Drillo.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media