Drillo: - Går fortere nå enn for fem år siden

Myggen har fortsatt mye å bidra med, mener Berg.

(Dagbladet.no): Start bekrefter på en pressekonferanse at Erik «Myggen» Mykland har valgt å gjøre comeback for gamleklubben.

Drillo trente 36-åringen på landslaget i flere år. Han er skeptisk til comebacket, men ønsker den gamle eleven lykke til.

- Hvis han er motivert, noe jeg antar han er, så blir det veldig spennende å se. Jeg ønsker han lykke til, selv om jeg er litt tvilende, sier Drillo til Dagbladet.no.

- Erik hadde egenskaper som ingen andre. Fotballforståelsen og kreativiteten hans var enestående.

- Spørsmålet nå er om han har mistet kampdimensjonen av spillet sitt. Ting går litt fortere nå, enn for fem år siden, minner han om.

Visste ingenting

TV 2-eksperten tror ikke det fysiske blir noe problem for midtbanespilleren.

- Det fysiske er det enkleste å gjøre noe med, hvis han er motivert for det. Å bygge utholdenhet og styrke er bare et spørsmål om tid og motivasjon, så får han til det helt fint.

«Drillo» møtte «Myggen» i TV-studio tidlig i TV 2s EM-sendinger. Da nevnte den tidligere Panathinaikos-spilleren ingenting om et comeback.

Drillo: - Går fortere nå enn for fem år siden

- Jeg tror ikke Myggen er typen til å gjøre noe sånt impulsivt. Hvis han gjør comeback nå, er det nok fordi han har tenkt på det ei stund, sier Drillo.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kan hjelpe spillerne

Lyn-trener Henning Berg spilte med «Myggen» i flere år. Han tror kameraten fortsatt har noe å gi i fotballen.

- Erik har veldig mye kompetanse og kunnskap om faget fotball, sier Berg, og fremhever «Myggen» som en av de mest fotballsmarte spillerne han har spilt med.

- Jeg tror han kan bidra med mye for hele fotballklubben Start. Han kan nok ikke bare hjelpe spillerne i Start, men også kanskje opp mot Arne Sandstø, i forhold til individuelle ting, sier Berg til Dagbladet.no.

Både «Myggen» og Berg ga seg på landslaget i 2004.

Mykland ga seg etter en skade, mens Berg takket for seg etter å ha fått sin kamp nummer 100 mot Wales det samme året.

Myggen holder fire år til

SKEPTISK, MEN SPENT: Tidligere landslagssjef Egil Olsen (t.v.) er skeptisk til hvorvidt Erik Mykland vil lykkes i comebacket, men ønsker uansett sin tidligere elev lykke til. Foto: Erik Johansen/Scanpix
SKEPTISK, MEN SPENT: Tidligere landslagssjef Egil Olsen (t.v.) er skeptisk til hvorvidt Erik Mykland vil lykkes i comebacket, men ønsker uansett sin tidligere elev lykke til. Foto: Erik Johansen/Scanpix Vis mer

Den gamle landslagsspissen Andreas Lund er ikke i tvil: - Erik Mykland har en kropp som holder fire år til og han trenger ikke mange treningene for å dominere i Adeccoligaen, forteller Lund til Dagbladet.no

Andreas Lund måtte selv gi seg som profesjonell fotballspiller etter at knærne sviktet totalt. Helt siden han ble erklært idrettsinvalid i 2001, har det vært tungt å se fotballkamper.

- Hadde det ikke vært for fem operasjoner i knærne, begge korsbåndene avrevet og ødelagt menisk, skulle jeg gjerne ha gjort comeback sammen med Erik, sier Lund i glede over comeback-nyheten.

Lund er ikke i tvil om at Myggen vil greie å komme tilbake til det nivået som kreves av en spiller i Adecco eller Tippeligaen.

- Er det en mann som kan og garantert vil komme tilbake, så er det Erik. Det er virkelig en gledelig nyhet for norsk fotball at han nå prøver på igjen. Selv om han drar på årene, har han en kropp som gjør at han kan spille til han er 40 år i norsk toppfotball, hevder Lund.

Lund sier videre at det er utrolig tung å måtte tvinges til å gi seg med fotballen, slik han selv måtte.

- Men Erik Mykland hadde vel bare noen småproblemer med beina og var sikkert bare litt lei av fotball når han ga seg. At han nå velger å komme tilbake i Start, er en kjempegod nyhet for alle sørlendinger. Jeg kommer garantert til å få med meg samtlige spark på ballen Myggen gjør på Sør Arena. Han blir et enormt trekkplaster og er uten tvil Norges svar på Diego Maradona, forteller Andreas Lund.

Andreas Lund som gifter seg til helgen, ler godt når Dagbladet spør om han ønsker seg, treningsprogram og et toppfotballsystem i Norge som favoriserer en stillestående kraftspiss, i bryllupspresang.

- He he, nei da hadde jeg jo bare scoret 20 mål per sesong, det er ikke holdbart. Jeg er ikke fornøyd før jeg bikker 30, sier han avslutningsvis og bryter ut i sin kraftige sørlandslatter.

VIL SPILLE FOTBALL IGJEN: Erik Mykland omtaler comebacket som et forsøk på å komme i form igjen og spille fotball.
POSITIV: Lyn-trener Berg tror kameraten kan bli en positiv bidragsyter for hele fotballklubben Start.
COMEBACK: Erik "Myggen" Mykland gikk over gresset etter Starts kamp mot Moss sist søndag. Det var da lysten til å prøve seg igjen kom over 36-åringen.