Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Drillo: - Hoseth bør ha telefonen på seg

Scoret hattrick da Molde vant 8-1 mot Start.

HATTRICK-HOSETH: Magne Hoseth trengte bare åtte minutter på å score hattrick på Aker Stadion i det som var en fantastisk forestilling fra vertene Molde de første 45 minuttene.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX
HATTRICK-HOSETH: Magne Hoseth trengte bare åtte minutter på å score hattrick på Aker Stadion i det som var en fantastisk forestilling fra vertene Molde de første 45 minuttene. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Molde - Start 8-1.

Egil «Drillo» Olsen fant ikke plass til en eneste Molde-spiller i landslagstroppen til kampen mot Skottland 12. august. Det var et uttak Molde-trener Kjell Jonevret skjønte lite av.

Likevel hadde landslagssjefen funnet veien til Aker Stadion for å ta spillere som Magne Hoseth, Knut Olav Rindarøy og Vegard Forren nærmere i øyesyn.

Særlig førstnevnte ga Drillo svar på tiltale med sitt hovmesterblikk og kliniske avslutninger. Åtte minutter var alt den tidligere landslagsspilleren trengte på å notere seg for et vaskeekte hattrick i en Molde-omgang som vitnet om at det finnes kvalitet i Tippeligaen på tross av en helsvart uke for norske aktører i kontinentale cuper.

Vertene viste seg som temposterke, pasningssterke og ikke minst stinne av selvtillit fra første spark på ballen.

- Førsteomgangen er sikkert den beste omgangen vi har gjort. Det er sikkert den beste kampen også, men førsteomgangen er nærmest prikkfri. Både offensivt og defensivt. Vi bryter der vi skal bryte. Vi er presise i overgangene. Da gjør vi alt riktig, sier Hoset til TV 2 Sporten.

IMPONERT: Landslagssjef Egil «Drillo» Olsen tok ikke ut en eneste Molde-spiller i landslagstroppen mot Skottland. MFK med Magne Hoseth i spissen ga Drillo på tribuneplass på Aker Stadion svar på tiltale.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX
IMPONERT: Landslagssjef Egil «Drillo» Olsen tok ikke ut en eneste Molde-spiller i landslagstroppen mot Skottland. MFK med Magne Hoseth i spissen ga Drillo på tribuneplass på Aker Stadion svar på tiltale.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX Vis mer

- Drillo som styrer
Legger man til scoringer av Vegard Forren og Jose Mota - og dermed et pauseresultat pålydende 5-0 - får man i sum en imponert landslagssjef.

- Hvis Magne Hoseth fortsetter sånn som i førsteomgangen her, er han med i neste tropp, måtte Drillo medgi overfor NRK etter 45 minutters oppvisning i høyst effektiv og høyst severdig fotball i Molde.

- Han bør ha telefonen på seg, legger landslagssjefen til overfor TV 2 Sporten.

Hovedpersonen selv har et avslappet forhold til hvor han nå enn måtte befinne seg i landslagsdiskusjonen.

FØRST I KØEN: Drillo oppfordrer Magne Hoseth til å ha telefonen påslått framover.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX
FØRST I KØEN: Drillo oppfordrer Magne Hoseth til å ha telefonen påslått framover.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX Vis mer

- Det er kun han (Drillo) som styrer om jeg kommer på landslaget eller ikke. Jeg tenker ingenting. Den troppen er tatt ut, banens bestemann.

- Propaganda
Selv om Hoseth ikke skulle følge opp scoringsorgien etter hvilen, var moldenserne langt fra ferdige med ydmykelsen av et skrekkelig svakt Start-lag, som til alt overmål måtte få en solid porsjon hjelp av Molde-keeper Knut Dørum Lillebakk for å få et trøstemål.

Mame Biram Diouf, Rune Ertsås og Jose Mota sørget for ytterligere tre scoringer og kalassifrene 8-1 etter 90 minutter med fantastisk underholdning.

KONTRINGSKLASSE: Jose Mota og Molde viste kontringsstyrke av høy klasse da brasilianeren bredsidet inn 2-0 21 minutter ut i første omgang.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX
KONTRINGSKLASSE: Jose Mota og Molde viste kontringsstyrke av høy klasse da brasilianeren bredsidet inn 2-0 21 minutter ut i første omgang.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX Vis mer

- Første omgang var propaganda. Det var herlig. Jeg hadde mest lyst til å reise meg og klappe i hendene. Jeg synes guttene gjorde det utrolig bra; ett og to tilslag og mye bevegelse. Alle hadde lyst til å være med å spille og målene trillet inn. Det var ikke 100 prosent uttelling heller, fordi vi hadde en fem-seks gode målsjanser til. Det var fantastisk gøy å få være med på dette, sier Kjell Jonevret til TV 2 Sporten.

Klubbrekord
For Knut Tørum fortonet ettermiddagen seg som ganske så annerledes. Den eneste lille trøsten Start-treneren fant var at det vanskelig kan presteres svakere etter at laget hans gikk på det største tapet i toppseriesammenheng siden Vålerenga vant 7-0 på Kristiansand Stadion i 1985.

- Nå er det samling i bunn. Den eneste trøsten er at det ikke kan bli dårligere enn dette her, oppsummerer Tørum overfor NRK.

OFFSIDE?: Vegard Forren og Molde fikk en drømmeåpning på kampen da midtstopperen stanget hjemmelaget i føringen. Likevel så det av reprisen ut til at Forren var i offside da Makhtar Thioune slo frisparket som ledet til scoringen.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX
OFFSIDE?: Vegard Forren og Molde fikk en drømmeåpning på kampen da midtstopperen stanget hjemmelaget i føringen. Likevel så det av reprisen ut til at Forren var i offside da Makhtar Thioune slo frisparket som ledet til scoringen.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!