Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Egil Olsen, trenerhelten

Drillo: - Jeg føler meg misforstått

Ønsker å presisere i debatt om NTF og NFF.

PRESISERER: Egil Olsen ønsker å presisere hva han mener i debatten om Norsk Toppfotball og Norges Fotballforbund. Foto: Christian Roth Christensen
PRESISERER: Egil Olsen ønsker å presisere hva han mener i debatten om Norsk Toppfotball og Norges Fotballforbund. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer

Egil «Drillo» Olsen føler at han ble misforstått etter en paneldebatt tilbake i januar.

Det har lenge pågått en debatt rundt Norsk Toppfotball (NTF) og Norges Fotballforbund (NFF). En debatt som også Drillo har vært en del av. Den tidligere landslagstreneren føler seg misforstått i en artikkel i Dagbladet. Han ønsker nå å presisere hva han mener om interesseorganisasjonen Norsk Toppfotball og Norges Fotballforbund.

- Ingen konflikt

- Det har aldri vært en konflikt mellom NFF og meg, sier Drillo til Dagbladet.

I paneldebatten uttrykte Drillo viktigheten av Norsk Toppfotball. Han ble sitert i Dagbladet på en uttalelse om at NTF var viktigere enn NFF i utviklingen av norsk fotball.

Dette ønsker Drillo å presisere.

- Jeg har aldri ment at Norsk Toppfotball er viktigere enn Norges Fotballforbund. Og det var slett ikke ment som noen form for kritikk. Det jeg forsøkte å uttrykke var at NTF selvfølgelig er det første og viktigste innen talentutvikling. Fordi det er jo i klubbene at talentene utvikles før de kommer inn i systemet til Fotballforbundet, påpeker Drillo.

Han fortsetter:

- Jeg vil understreke at jeg er svært fornøyd med det videre talentprosjektet i NFF.

Håkon Grøttland som er leder for talentutviklingen i NFF forteller:

- Det er klubbene som er den viktigste spillerutviklingsaktøren. Det er alltid en spenning mellom NTF og NFF, men slik skal det også være. Faglige meningsutvekslinger er det som bringer oss framover. Jeg vil også understreke at det er en misforståelse om noen skulle tro at det er en konfliktsituasjon, sier Grøttland.

Stor framgang

Han er svært fornøyd med framgangen i arbeidet med å utvikle talenter i Norge.

- Det er få, om noen nasjoner i Europa hvor samhandlingen er så tett og god mellom et fotballforbund og en interesseorganisasjon, sier Grøttland.

Han er også like klar som Drillo på at det første viktige skrittet i talentutviklingen foregår i klubbene.

- Det er definitivt klubbene som har den første og viktigste posisjonen, både i bredde og topp, sier Grøttland.

Norge er en ung spillerutviklingsnasjon, men Gretland føler at det begynner å bli vind i seilene.

- Toppklubbene har bare de siste årene ansatt et tresifret antall talentutviklere. Dette vil vi se resultatene av om få år på A-landslaget. Vi ser det allerede i framgangene til landslagene for G-17 og G-19, sier Grøttland.

Han er ansvarlig for den såkalte Landslagsskolen.

- Vi er kommet opp i ringene igjen. Alt kan bli bedre, men det begynner å bli kvalitet i arbeidet. Både i klubbene og i landslagsskolen. NTF og NFF har en veldig respekt for hverandre og har daglig dialog, sier Grøttland.

- Aldri ut på dato

Han understreker at prinsippene til Drillo står sterkt i Landslagsskolen.

- Det er hans prinsipper om spill i lengderetning, kontringsspill og soneforsvar som blir dyrket i alle årsklasser i Landslagsskolen. Drillo's prinsipper går aldri ut på dato, sier Håkon Grøttland.

Det er tro på at Norge kan nå nye høyder etter flere mørke år. I 2000 hadde Norge drømmelaget. Drillo hadde innført sine prinsipper som overrumplet verden.

Men Drillo selv er ikke helt enig i det.

- Spill i lengderetning og gjennombrudshissighet var det flere andre som også dyrket. Men vi var nok langt framme da det gjaldt soneforsvar. Jeg tror det var der vi skapte en liten revolusjon, sier Egil Drillo Olsen.

Uansett er det prinsippene til Drillo som dyrkes i alle de aldersbestemte landslagene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media