Norsk toppfotballs fremtid

«Drillo»: - NTF er viktigere enn NFF

Egil «Drillo» Olsen mener Norsk Toppfotball er viktigere enn Norges Fotballforbund når det gjelder satsing på norsk fotball fremover.

TYDELIG MENING: Egil «Drillo» Olsen mener at en interesseorganisasjon for toppklubbene er viktigere enn fotballforbundet når det gjelder norsk toppfotballs fremtid. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
TYDELIG MENING: Egil «Drillo» Olsen mener at en interesseorganisasjon for toppklubbene er viktigere enn fotballforbundet når det gjelder norsk toppfotballs fremtid. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Forrrige uke var «Drillo» på Deichmanske bibliotek for å diskutere hva som er problemet til herrelandslaget i fotball. Panelet snakket blant annet om spillerutvikling, hvorfor Norge var så gode på 90-tallet, akademier og spillestil.

Da én av publikummerne spurte om hva Norges Fotballforbund (NFF) kan gjøre for at landslaget skal bli bedre fremover, tok «Drillo» ordet.

- Det gjøres mye bra og riktig nå med tanke på utvikling av spillere. Men Norsk Toppfotball (NTF) er viktigere enn NFF hva gjelder satsing på norsk fotball, uttalte den tidligere landslagssjefen.

Han støttes av Jo Bergsvand, tidligere sportssjef i NTF.

- Spillerne er i klubbene sine 95 prosent av tiden og 5 prosent av tiden på landslagene sine, sier Bergsvand til Dagbladet.

Bergsvand, nå leder av fotballgruppa i Kjelsås, mener det er NFF selv som har satt seg i denne posisjonen.

- De vil ha en utviklingsmodell som skal eksistere for alle. Det fungerte før, da var du mer avhengig av frivilligheten. Nå blir klubbene mer profesjonelle. Det er ikke noe gærent i NFFs modell, men det foregår så bra utvikling i klubbene at NFFs rolle i å fortelle dem hva som skal gjøres, ikke er så viktig lenger. Kompetansen sitter i klubbene, mener Bergsvand.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer