Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Drillo: - Rosenborg hadde flaks

Drillo mener 0-5-seieren til Rosenborg i går var kombinert med flaks. - Rosenborg er dyktigst i Norge i overtall, men når de scorer fem ganger på ni sjanser har de også flaks, sier Drillo

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vålerenga fikk en kraftig leksjon i effektiv fotball av lektor Eggen fra Orkdal. Men Drillo lar seg ikke så lett vippe av pinnen:

- Gjennom en sesong tipper jeg de to lagene har et noenlunde likt forhold mellom sjanser og mål. Vi hadde et skudd i stolpen på 0-2, og fram til da hang vi godt med, mente Drillo.

Skuddet fotballprofessoren tenker på kom fra Carew minuttet etter at Totto Dahlum hadde gitt RBK 2-0. I tillegg misbrukte VIFs svarte perle tre andre kjempesjanser kjempesjanser.

- Ballen triller ikke Johns vei nå, sa Drillo og avviste at marerittet mot Rosenborg var et brutalt møte med toppen.

- Bergen (1-2 for Brann sist helg) var mye mer brutalt. Der var vi sjanseløse. Her kunne vi ha vunnet, men vi tok for store sjanser og ga bort for stort bakrom, sa Drillo.

Skoleeksempel

Ikke uventet hadde Nils Arne Eggen en annen oppfatning. RBK-treneren ville ikke høre snakk om at fem mål på ni sjanser var flaks.

- Drillo får mene hva han vil. Vinner du 5-0 er det fortjent. Vi er gode til det der, sa Eggen og tenker på tempoet og presisjonen i overgangene.

1-0-målet var et skoleeksempel på hvordan lektor Eggen vil det skal gjøres. Ved egen 16-meter spilte Runar Berg til Bent Skammelsrud, og han serverte ballen med en glimrende 30-meterspasning til en helt riktig startende Jan Derek Sørensen. Avslutningen satt i langhjørnet.

La om stilen

- Målet var en klassiker, sa Eggen som har vært kritisk til at det spilles toppseriefotball på smale og humpete Bislett. Torsdag la laget hans om stilen - ikke etter Vålerenga, men etter forholdene - og slo flere lange baller enn normalt.

- I Rosenborg prøver vi alltid å se på hvordan vi kan utnytte mulighetene. Og jeg er imponert over spillerne, Bent spesielt, sa Eggen som også var raus nok til å gi ros til Vålerenga.

- VIF er et farlig lag. Fram til 0-2 i begynnelsen av 2. omgang, sto kampen og vippet, mente Nils Arne Eggen.

(NTB)