Drillo: - Steffen har rett

Analysesjefen har notert bare fire VIF-sjanser på 180 min.

(Dagbladet.no): Steffen Iversen jubler over livet som RBK-spiss i Dagbladet i dag. Trønderen forlot VIF etter sesongslutt og har det morsommere på topp i hvitt enn i blått.

- Ja, det mener jeg. Vi spiller artigere angrepsspill, sier Iversen.

Egil Drillo Olsen er tidligere landslagsstrener og analysesjef i Vålerenga. Han har ikke noen problemer med å gi Iversen medhold i at RBK har vært artigere enn gamleklubben så langt.

- Jada, det har Steffen helt opplagt rett i. Vi har skapt altfor lite. Det positive er at vi også har sluppet til lite, sier Drillo til Dagbladet.no.

Har med typer å gjøre

Drillo mener forøvrig at sjanser ikke nødvendigvis avgjør underholdningsverdien.

- Er det ikke det laget som scorer flest mål som er artigst? Ja, og det har med hva slags typer du har på laget. Det er ikke så vanskelig å få få til noe morsomt hvis du har typer som Eto\'o og Ronaldinho, sier han.

VIF har en friskmeldt Tore André Flo, samt Morten Berre, Jan-Derek Sørensen og Daniel Fredheim Holm som alternativer i angrepsrekka mot RBK søndag.

ANALYSERER VÅLERENGA: Drillo ga seg som trener i FFK og jobber nå med kampanalyse for seriemester VIF. Foto: Scanpix
ANALYSERER VÅLERENGA: Drillo ga seg som trener i FFK og jobber nå med kampanalyse for seriemester VIF. Foto: Scanpix Vis mer

- Når Vålerenga er i form, og de beste spillerne våre får ut det aller beste. Da er vi også morsomme å se på. Vi var bra i en omgang mot Lyn, ellers så har det vært dårlig, sier Drillo.

Han har bare sett RBK på TV denne sesongen, og synes de ser bra ut. Men fordi han var FFK-trener i fjor synes han det blir vanskelig å vurdere årets lag mot fjorårets.

- De er vel som de alltid har vært. De har en stil de dyrker, sier Drillo.

21 situasjoner - ikke nesten-sjanser

Jobben hans er å gå gjennom kamper på video og vise VIF-spillerne nøkkelsituasjonene. Etter Lyn-matchen presentere Drillo 21 situasjoner der osloklubben var i angrep.

Drillo ønsker å presisere at han slett ikke vurderte de 21 situasjonene som nesten-sjanser.

- Jeg kunne sikkert funnet ut om det var nesten-sjanser, men det er jeg ikke interessert i. Vi er ikke opptatt av å telle dem. Bare å vise dem fram, slik at vi kan lære av det.

Drillo har derimot telt reine sjanser for og mot VIF etter to serierunder. Han mener tallene er eksepsjonelt små.

- Så langt har vi 4-4 mot Lyn. Hvis jeg ligger lista litt høyt, så var det 0-0 mot Odd, sier Drillo.

HAR SCORET ETT MÅL PÅ TO KAMPER: Allan Jepsen scoret på corner mot Lyn. VIF har bare produsert fire sjanser denne sesongen, ifølge analysesjef Egil Olsen.