TAR KAMPEN: Egil Drillo Olsen er gjest i kveldens «Senkveld» på TV 2. Der forteller han blant annet hvorfor han nå har satt en advokat på konflikten hans med NFF. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
TAR KAMPEN: Egil Drillo Olsen er gjest i kveldens «Senkveld» på TV 2. Der forteller han blant annet hvorfor han nå har satt en advokat på konflikten hans med NFF. Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer

Drillo anklager NFF for flere brudd på arbeidsmiljøloven

Får støtte av advokat og arbeidsrettsekspert.

(Dagbladet): Drillo er gjest i kveldens «Senkveld» på TV 2. Under innspillingen i TV 2s lokaler i Nydalen i Oslo i går, fortalte han blant annet om brevet advokaten hans har sendt til NFF-styret.

- Der står det at jeg har fått sparken, men det står også at NFF har begått en haug av brudd på arbeidsmiljøloven, sier Drillo.

Drillo har reagert både på det han oppfatter som sparkingen av seg selv, men også måten assistenttrener Ola By Rise og fysioterapeut Roar Robinson ble fjernet på. For ikke å snakke om at toppfotballsjef Nils Johan Semb ble holdt utenfor beslutningen.

Skal drøftes Drillo får støtte av advokat og arbeidsrettsekspert Henning M. Heitmann, som peker på to forhold som skal ligge til grunn for en  oppsigelse etter norsk lov.

- Etter arbeidsmiljølovens paragraf 15-1 skal det alltid drøftes med arbeidstakeren før det fattes beslutning om oppsigelse. Her virker det som styret har kommet med en beslutning, hvor Drillo blir bedt om å si at han ønsker denne løsningen, sier Heitmann til Dagbladet.

Det andre kravet er at det skal foreligge en saklig grunn til oppsigelsen.

- At man har funnet en trener som man tror kan gjøre en bedre jobb, er ikke en saklig grunn, mener juristen.

Han mener heller ikke at dårlige resultater nødvendigvis er tilstrekkelig til å oppfylle kravet om saklig grunn.

- Særlig når ikke toppfotballsjefen, som vel er den øverste faglige autoritet, ikke er hørt, sier Heitmann, som understreker at han kune kjenner saken gjennom media.

- Valgte å være lojal Fotballforbundet ønsker ikke å kommentere Drillos beskyldninger utover å konstatere at man er uenige:

- Det er nå godt kjent at Egil Olsen og NFF har forskjellige oppfatninger i denne saken. Nå har han engasjert advokat, og da ønsker ikke vi å prosedere denne saken gjennom media, sier NFFs kommunikasjonsdirektør Svein Graff til Dagbladet.

Da Drillos avskjed ble kunngjort på en pressekonferanse 27. september, sa Drillo at han kunne valgt å beholde jobben. Først i ettertid har han sagt at han anser det som at han fikk sparken.

I «Senkveld»-studio sier Drillo at han valgte å opptre lojalt på pressekonferansen.

- Jeg kunne ødelagt pressekonferansen. Jeg kunne ødelagt for Per-Mathias og dratt alt fokus over på meg. Men jeg valgte å være lojal, sier Drillo.

For ettermælet Drillo forteller forklarte også hvorfor han har tatt opp kampen mot forbundet flere uker etter at han stilte seg lojalt bak forbundets versjon av trenerskiftet.

Han sier det er to hovedgrunner for det.

- Det ene er at jeg vil på død og liv ikke ha et ettermæle som sier at jeg stakk av med halen mellom beina, at jeg ga meg frivillig. Det andre er at jeg har ei «kjerring» som følte seg litt ydmyket av Yngve Hallén på TV. Hun har vært med på dette hun også, i høyeste grad. Det var hun som starta hele greia, egentlig.

Drillos kone Sigrun Vedelden skrev for to uker siden et brev til VG, der hun spesielt reagerte på at Semb ikke var informert, og at Siem ønsket at Drillo skulle si at det var hans egen idé å forlate jobben.