Drillo åpner for å fortsette som landslagssjef

- Jeg har ikke vært kategorisk.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): I formiddag presenterte landslagssjef Egil «Drillo» Olsen sin første landslagstropp etter at hans utpekte etterfølger Ståle Solbakken takket ja til den tyske bundesligaklubben Köln.

Derfor dukket det også opp spørsmål om Drillos langsiktige kandidatur til sjefsjobben da han presenterte troppen til kampene mot Portugal og Litauen i juni.

69-åringen utelukker ikke muligheten for å fortsette når avtalen hans løper ut ved nyttår.

- Hvis det skulle komme henvendelser fra NFF, skal jeg vurderere det, men foreløpig er ikke det oppe i huet mitt nå. Jeg fokuserer på Portugal, sier Drillo.

Tilbakeholden Semb Han understreket at han aldri har stilt seg avvisende til tanken. Han har bare ikke tenkt den.

- Jeg har ikke vært kategorisk. Har ikke tenkt så mye over det, og om du får spørsmål du ikke har tenkt over med forskjellig vinkling, kan det høres ut som du endrer mening, sier han.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb er mannen som leder prosessen med å finne den nye landslagssjefen. Han vil si minst mulig om Drillos og andre eventuelle trenernavns kandidatur.

- Vi jobber med å kartlegge kandidater og skaffe oss full oversikt. Det har jeg for så vidt, etter at vi kom nær sist. Vi har tydelige profilkrav,og derfor har jeg et avslappet forhold til dette. Jeg vil ikke si det eksakte antallet kandidater, men det er ikke noen lang liste. Det finnes mange gode kandidater. Noen kartla vi forrige gang, og så er det noen som har meldt seg på senere, sier Semb til TV 2 Nyhetskanalen, og legger til at det ikke er noen automatikk i at det blir en nordmann.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Vi stiller krav om solid internasjonal erfaring, noen som kjenner internasjonal fotball og landslagsfotball godt. Det er selvfølgelig en fordel at vedkommende også kjenner norsk fotball godt. Dessuten er det viktig at vedkommende har en tydelig fotballfilosofi og er en klar og tydelig leder, forteller toppfotballsjefen.

- Best i verden Kampen mot Portugal på mektige Estádio da Luz i Lisboa 4. juni er av stor betydning for Norges videre EM-skjebne, og ett poeng mot gruppefavoritten vil trygge Norges stilling på toppen av tabellen.

Det er en formidabel motstander med et sterkt ønske om å revansjere 0-1 tapet på Ullevaal i fjor høst, anført av en ualminnelig målkåt Cristiano Ronaldo.

Drillo kan knapt se for seg noe bedre landslag i fotballverdenen i øyeblikket.

- Jeg har sett dem i de siste kampene, og det er vanskelig å se noen særlig bedre lag i verden akkurat nå. De feide over Spania med 4-0 — 10-4 i målsjanser, så det forteller det meste, poengterer landslagssjefen, som har valgt det sikre framfor det usikre.

Henriksen tilbake I en tropp dominert av gamle kjenninger, er Rosenborgs Markus Henriksen og Aalesunds Jonathan Parr det nærmeste man kommer noen overraskelser.

- Markus har ikke glimret i Rosenborg, men han var bra i forrige kamp. Derfor har vi valgt å ta med fra start, sier Drillo om Henriksen.

- Det kryr ikke av sterke kandidater på venstrebacken. Vet at han ikke har prestert veldig bra i Aalesund i det siste, men han gjorde et solid inntrykk da han var med sist, sier Drillo om Parr.

Dessuten kommer Borussia Mönchengladbachs Håvard Nordtveit inn i A-troppen før privatlandskampen mot Litauen på Ullevaal 7. juni etter å ha vært på oppdrag med U21-landslaget.

Knudsen fortsatt ute En mann landslagssjefen ikke har funnet plass til, er førstekeeper Jon Knudsen. Stabæks sisteskanse har kun 90 minutter med cupfotball bak seg siden fingerbruddet som holdt ham ute mot Danmark.

Dermed blir Vikings Rune Almenning Jarstein og Moldes Espen Bugge Pettersen eneste keepere i troppen.

- Vi kan jo ikke bruke mer enn én keeper. Vi skal hjem til den andre kampen, og får vi en skade kan vi hente inn en, forklarer Drillo.

Dagbladet kommer tilbake med mer fra Ullevaal.