Drillo åpner for nye banneord

BRENNPUNKT MARSEILLE (Dagbladet): - Faen, kom det fra Drillo, like irritert som det var NRK direkte da Norge ble trukket til Dødens gruppe i Las Vegas for fire år siden. Hvis FIFAs hovedtrekker Sepp Blatter har en like antinorsk og dårlige fingerspissfølelse i kveld, ser ikke Drillo bort fra at han skriver et nytt kapittel i den bannende TV-historien.

- Det kan fort skje at jeg banner igjen - hvis trekningen blir dårlig, sier Drillo til Dagbladet. I denne setningen om manglende herredømme over sine TV-ord på direkten ligger alt det kveldens VM-drama handler om. For når vår USA-uvenn Sepp Blatter stiller seg opp foran glassbollene på Stade Velodrome klokka 18.55 er det ikke akkurat fruktkurven i guttemusikkens tombola det handler om.

Bare Drillos VM-liv.

- Slik jeg ser det er denne trekningen enda mer åpen enn den i Las Vegas, sier Drillo.

Heldig?

- Her ligger det nemlig så mange bindinger i selve systemet at man kan bli både heldig og enda mer uheldig enn sist. Og bare for å gjøre det helt klart: - Jeg har verken en drømmegruppe eller en marerittgruppe.

Men:

- Trekker vi Brasil eller Argentina kan det bli jævlig.

I løpet av tre kvarter i kveld skal Frankrike-VM 1998 spres ut i åtte gruppper over en massiv storskjerm på Stade Velodrome. Ute - med kanskje så mange som 40000 tilskuere - skal Drillos og 31 andre nasjoners begynnende VM-skjebne bestemmes.

Og da er det kanskje ikke så rart at fotballfolk fra enhver krok på kloden kom stimende til Marseille i løpet av gårsdagen.

Fryktelig spennende

For å se en fyr trekke noen plastkuler med papirlapper i ut av en bolle.

- Det er fryktelig spennende, sier Drillo. - Det er jo en trekning. Og derfor har jeg ikke spekulert noe mer det siste døgnet på hva som kan skje.

- Uansett er vi nødt til å ta det som kommer.

Fra Popeye til FIFA

Sist havnebyen Marseille var til de grader på verdenskartet var Gene Hackman her med skalk i filmdetektiven Popeyes skikkelse.

Den gangen var det Hollywood som sendte spenninga verden rundt - i kveld er det FIFA.

Og sjøl om kveldens forestilling bare varer i tre kvarter, er den verd å få med seg.

Brennpunkt Marseille 1997 blir garantert en grøsser.

<B>PÅ PLASS:</B> Landslagssjef Egil Olseen ankom Marseille i går kveld. - Slik jeg ser det er denne trekninga enda mer åpen enn den i Las Vegas, sier Drillos.
<B>Hvordan vil VM-vertinnenes velkomst føles etter i dag?</B>