I MORGEN SKAL HAN STILNE PARKEN: Drillo føler selv at han er en upopulær mann i Danmark. I morgen skal han gjøre seg enda mer upopulær gjennom å sende danskene ut av EM.
Foto:Erik Berglund
I MORGEN SKAL HAN STILNE PARKEN: Drillo føler selv at han er en upopulær mann i Danmark. I morgen skal han gjøre seg enda mer upopulær gjennom å sende danskene ut av EM. Foto:Erik BerglundVis mer

Drillo arresterte dansk presse for hykleri

Snudde opp ned på fordommene foran forfjamsede journalister.

KØBENHAVN (Dagbladet): Tidligere denne uka tok Danmark-keeper Anders Lindegaard et saftig oppgjør med sine egne, som han mener opptrer arrogant i synet på norsk fotball.

Den tidligere AaFK-keeperen, som nå spiller i Manchester United, mener det er er et dansk mindreverdighetskompleks som ligger bak behovet for å rakke ned på Norge.

I dag var det Drillos tur til å utfordre den danske selvgodheten. Det nabofolket har betegnet som fjeldapefotball - lange baller i lufta som gir midtbanespillerne kink i nakken - er mer typisk for Danmark enn for Norge.

Det var i hvert fall den friske påstanden fra Drillo.

- Vi spiller ikke så mye i lufta, vi, det er danskene som gjør det. De spiller ti trekk bak i eget lag, og så slår de en lang en framover. Vi tar bort de ti pasningene og spiller i stedet ballen forover med en gang, sa han til forfjamsete danske journalister, ifølge NTB.

Ikke så robuste som danskene?
Drillo var imidlertid ikke ferdig med å snu fordommene på hodet. En annen klassisk floskel, ofte framsatt av danske fotballsynsere, er at Norge har overflod av fysiske kraftpakker av noen spillere.

- Vi har ingen fordel i hodespillet, for spillerne mine er ganske små. Hangeland og Carew er unntakene. Ellers er vi smågutter, mens danskene er svære, sa Drillo.

Kanskje har han et poeng: Verken Tom Høgli, Kjetil Wæhler, John Arne Riise, Erik Huseklepp, Alexander Tettey, Henning Hauger, Christian Grindheim, Espen Ruud eller Mohammed Abdellaoue - for å nevne sannsynlige navn i morgendagens startoppstilling - kan sies å være spesielt storvokste karer.

IKKE SÅ STORVOKSTE?: Med unntak av Brede Hangeland og John Carew, mener Drillo at Norge er et lag med mest små spillere. - Danskene er derimot svære, hevder han. 
Foto: Erlend Aas / Scanpix
IKKE SÅ STORVOKSTE?: Med unntak av Brede Hangeland og John Carew, mener Drillo at Norge er et lag med mest små spillere. - Danskene er derimot svære, hevder han. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

Drillo er heller ikke begeistret over at Danmark er blitt mindre jålete på egen halvdel.

- Det som gjerne var svakheten deres tidligere har de faktisk klart å luke vekk. Det begynte de med på Ullevaal i mars. Før den tid ga de bort ballen på egen banehalvdel atskillig oftere enn det de har gjort etterpå. På Ullevaal var de veldig dyktige der, det så ut som de hadde gjort hjemmeleksa si veldig godt, og etter det synes jeg de har strammet opp den defensive organiseringen sin. De gir ikke bort ballen så ofte som tidligere, sier landslagssjefen.

Ifølge danske aviser har Danmark-sjef Morten Olsen brukt mye kjeft på treningsfeltet den siste uka, de gangene spillerne har rotet bort ballen og gitt motstanderen gunstige overgangsmuligheter. Med andre ord tyder lite på at danskene kommer til å gi ved dørene i Parken i morgen kveld.

Til EM med seier
Drillo har spådd en jevn kamp med få sjanser og lite mål, og han blir overrasket dersom noen av lagene vinner med mer enn med ett mål.

Med norsk seier tror han langt på vei EM-billetten er sikret.

- Da tror jeg nesten folk kan bestille flybilletter, sier Drillo.

- Vil det føles like stort for deg å slå Danmark i morgen som da du slo Brasil i 1998?

- Ja, det tror jeg. Fordi fotballen er her og nå, det er nuet som gjelder. Akkurat nå vil det største være å slå Danmark, sier han.

SPILLER MER NORSK ENN NORGE: Det mener også Drillo. Her er Nicklas Bendtner og Daniel Agger. Foto:  REUTERS/Russell Cheyne
SPILLER MER NORSK ENN NORGE: Det mener også Drillo. Her er Nicklas Bendtner og Daniel Agger. Foto: REUTERS/Russell Cheyne Vis mer

Drillo har opplevd det før, da han dro til Parken i forkant av VM i 1998 og vant 2-0.

- Hva var suksesskriteriene den gang?

- Det første målet var et utspill fra keeper, og så gikk Håvard Flo i været og stusset videre til Leo, som har tjuvstartet og tuppet den over streken. Det er sånne mål danskene hater. Det andre målet var en corner som ble headet inn av Toré Andre Flo, sier han til Dagbladet.

I morgen er det ventet rundt 5000 nordmenn til Danmarks landskamparena, og Drillo gjør ingen forsøk på å dysse ned begivenhetens betydning.

- Vi merker presset vi også, det nytter ikke å fortelle spillerne at dette er en helt vanlig kamp. Det går ikke. Men det vi har jobbet med, og som de har tatt til seg, er å koble ut så godt som mulig, og ikke tenke mye på kampen før i morgen ettermiddag, sier Drillo.