Drillo avviser mistillit

I en artikkel i Nettavisen/TV2 tirsdag hevdet flere FFK-spillere at det var utbredt misnøye med avgått hovedtrener Egil «Drillo» Olsens spillestil forrige sesong. Det hevder treneren ikke var tilfelle.

I intervjuet med Nettavisen hevder høyreback Pål A. Czwartek (31) blant annet: «Vi så tendenser til at noen spillere ikke var hundre prosent lojale mot spillestilen».

– Jeg følte aldri noen mistillit eller at noen var bevisst illojale mot måten vi skulle spille på, hevder «Drillo» til Demokraten.

– Meningsforskjeller om enkelte situasjoner, var det selvfølgelig. Noe annet hadde vært naturstridig i en stor spillergruppe, poengterer han.

– Vi analyserte og diskuterte etter hver eneste kamp. Det kom aldri til uttrykk noen uenighet om grunnprinsippene vi skulle spille etter, hevder han.

Og han legger til:

– Diskusjonene foregikk alltid i en saklig og hyggelig tone uten aggressivitet, understreker han.

– Dessuten; hadde Knut Torbjørn (Eggen) stått for noe annet, hadde det vært mer forståelig, legger han til.

For stor respekt?

AVVISER KRITIKK I ETTERKANT: Drillo tror ikke noen av hans gamle spillere egentlig var misfornøyd med ham. Foto: Scanpix
AVVISER KRITIKK I ETTERKANT: Drillo tror ikke noen av hans gamle spillere egentlig var misfornøyd med ham. Foto: Scanpix Vis mer

– Kan det ha vært slik at en del av spillerne hadde så stor respekt for deg og det du stod for at de rett og slett ikke våget å stå fram med kritikken?

– Jeg er ikke en autoritær person som tråkker på dem som er uenig med meg i en diskusjon. Derfor har jeg vondt for å se at noen skulle være redd for å stå fram med sine synspunkter. Alle hadde i alle fall den muligheten, sier han.

– Vi klarte ikke ofte nok å spille så gjennombruddshissig som jeg ønsket. Vi så stilbrudd i hver kamp og det var kanskje begrunnet i litt skepsis hos enkelte, men jeg vil ikke kalle det illojalt. Slik har det vært i alle klubber jeg har trent; også på landslaget, men kanskje minst der, medgir han.

– Og det var jo ingen kultur i FFK for å spille veldig gjennombruddshissig, analyser han med et ettertenksomt smil.

– Det var ikke alltid like enkelt å skape entusiasme for å spille etter vårt hovedbudskap hele tida, medgir han.

Wiig er kritisk

Martin Wiig fremstår i Nettavisen som en av de mest kritiske til sin tidligere trener. Han hevder blant annet at «treningsnivået var altfor svakt».

Det oppfatter Drillo omtrent som en tversoverpasning i egen sekstenmeter:

– Martin Wiig har helt rett. Men nivået på treningene har kanskje noe med spillerne å gjøre? Vi var heller ikke like fornøyd med nivået på alt som ble vist på trening, repliserer han med et smil.

– Kom det til utrykk misnøye med treningsopplegget?

– Tvert om. Flere ganger kom spillerne til meg og ga utrykk for at det var bra treninger. Og det var uansett noe som Knut Torbjørn stod inne for i like stor grad som meg, påpeker han.

– Krampaktig

– Hva synes du om at enkeltspillere går ut med kritikk først nå?

– Jeg har ingen tro på at det er enkeltspillere som har «gått ut» med kritikken. Det er trolig Nettavisen/TV2 som har sin egen agenda. Jeg oppfatter det som krampaktig når de lager en slik sak. Å koke suppe på en spiker, er det vel noe som heter fortsatt?

– Og en ting til:

– Jeg har overhodet ingen negative tanker om noen av FFK-spillerne. Uansett klubb vil man finne skepsis til det ene eller det andre i en stor spillergruppe. Det er sunn skepsis, slik jeg oppfatter det, mener Olsen.

(ANB)