TENKTE NESTEN PÅ MIRAKEL: - Hadde vi fått inn det tredje eller det fjerde, hadde tanken streifa meg, sa Egil Drillo Olsen etter 3-1-seieren over Kypros. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
TENKTE NESTEN PÅ MIRAKEL: - Hadde vi fått inn det tredje eller det fjerde, hadde tanken streifa meg, sa Egil Drillo Olsen etter 3-1-seieren over Kypros. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

Drillo begynte nesten å drømme om et mirakel

- Hadde vi fått inn det tredje eller det fjerde, hadde tanken streifa meg.

ULLEVAAL / OSLO (Dagbladet): • Norge - Kypros 3-1

Da Danmark tok ledelsen mot Portugal, og Norge gikk opp i 2-0 mot Kypros, var Egil «Drillo» Olsen nesten inne på tanken om at et mirakel kunne skje.

- Hadde vi fått inn det tredje eller det fjerde, hadde tanken om mirakel streifa meg, men ikke på 2-1, sa Drillo på pressekonferansen etter kampen.

Han var selvsagt fornøyd med seieren, men var ikke fornøyd med de mange feilpasningene. Spesielt starten av den andre omgangen var 69-åringen lite fornøyd med.

- Vi starta veldig dårlig i andre omgang, av en eller annen merkelig grunn. Det ble veldig mye mist av ballen, et par gå i dusjen-pasninger. Da måtte vi gjøre ting, og prøvde å bytte for å få litt offensivt trøkk, men det var mye Hawaii, sa han.

Glad av U21-gutta Drillo var i går kveld på U21-kampen mellom Norge og England. Han ble glad over det han så de norske gutta levere mot engelskmenna, til tross for at det ble tap, og ser positivt på fremtiden.

- Jeg ble i godt humør av U21-kampen. Norge var bedre enn England. De som skriker høyt om at vi ligger lysår bak andre individuelt - jeg håper de ser den kampen.

Noen ungdomsrevolusjon på A-landslaget blir det imidlertid ikke.

- Jeg ser ikke for meg mange utskiftninger, men noen kan det fort bli. Først og fremst U-spillere som banker på døra.

Høyt press Han gikk vekk fra sin vanlige 4-5-1-formasjon mot Kypros, og satset i stedet på en 4-4-2 med Erik Huseklepp og John Carew sammen på topp. Det mente han fungerte bra.

- Artig å se at det funka med det høye presset, og hadde vi vært litt heldigere med sjansene i starten, kunne vi drept kampen.

- I første omgang var det morsomt å se på 4-4-2, både defensivt og offensivt. Det ga mersmak, og vi er åpne for både det og 4-5-1. Også i neste kvalik.

Overrasket over Danmark Han irriterte seg imidlertid over Kypros' reduseringsmål, som burde vært avblåst for offside.

- Vi er også litt uheldige med målet vi får mot, som jeg skjønner er relativt klar offside. Jeg trodde det var offside, og ble overrasket over at det ikke kom noe flagg. Jeg må se den en gang til, sa han.

Norge avslutter denne EM-kvaliken med samme poengsum som Portugal, mens Danmark går videre som gruppevinner.

- Jeg er litt overrasket over at Danmark vinner gruppa, men det er bare å gratulere. Også Sverige, som er beste toer, sa «Drillo».