Drillo ber Semb slutte i TV 2

For å bli toppfotballsjef i NFF.

HAR SAMARBEIDET FØR: Landslagssjef Egil Drillo Olsen og hans assistent Nils Johan Semb jubler etter mirakelet i Marseille sankthansaften 1998 - Norge går opp til 2-1 og slår Brasil i VM.Foto: Arnt E. Folvik, Dagbladet
HAR SAMARBEIDET FØR: Landslagssjef Egil Drillo Olsen og hans assistent Nils Johan Semb jubler etter mirakelet i Marseille sankthansaften 1998 - Norge går opp til 2-1 og slår Brasil i VM.Foto: Arnt E. Folvik, DagbladetVis mer

(Dagbladet.no): Dagen etter 4-0 mot Skottland omtaler landslagssjef Egil Olsen kampen som en «fest» på Ullevaal - i alle fall etter den skotske utvisningen og John Arne Riises 1-0-mål.

Drillo brukte også anledningen til å legge litt ekstra press på Nils Johan Semb som er en opplagt kandidat til den ledige jobben som toppfotballsjef i Norges Fotballforbund (NFF).

Drillo forteller at han har blitt konsultert om sitt syn på saken.

- Jeg har gitt uttrykk for at jeg ikke har så mye mot at Nils Johan får den jobben, sier Drillo.

Drillo mener det er viktig at den som får jobben har en god status i fotball-Norge, vet hva internasjonal fotball handler om, som kan landslagsfotball handler om, som kan ledelse, er flink til å samarbeide med folk og en som er tøff nok til å sette krav for å få de rammene landslagsfotballen trenger for å utvikle seg.

- Jeg vil ha Nils Johan
Og på direkte spørsmål om Drillo mener Semb skusler bort talentet sitt som TV 2-ekspert, svarer Drillo med et smil:

- Jeg håper han hopper av der, ja.

Drillo lot som han ikke forsto det nærmest retoriske spørsmålet om han ikke ville ha en utenlandsk toppfotballsjef.

- Jeg vil ha Nils Johan, jeg, sier Drillo.

Dette er selvsagt ikke veldig overraskende. Drillo legger heller ikke skjul på at det faktum at Semb kommer fra samme fotballfilosofiske fløy som han selv har en betydning, men avviser at det handler om hans egne økte sjanser til å få fortsette som landslagssjef.

- Har det godt i TV 2
Dagbladet snakket tidligere i dag med Semb om mulighetene for at han tar jobben.

- Foreløpig er det ganske uavklart, for å si det mildt, sier Semb.

I dag er Semb ansatt på deltid som talentutvikler i NFF ved siden av jobben som ekspertkommentator i TV 2.

- Jeg har det godt der jeg er nå. Men nå jobber jeg på en måte i underholdningsbransjen. Som toppfotballsjef er man tilbake i manesjen, med mulighet til å påvirke utviklingen, sier Semb.

Samtidig mener han dagens situasjon gir ham noe mer frihet til å tenke på noe annet enn fotball, selv om dagene stort sett dreier seg om fotball også nå.

Stillingen som toppfotballsjef har stått ledig siden Per-Mathias Høgmo forlot jobben for å bli Tromsø-trener. Sist uke sa også Høgmo at han håper Semb tar jobben.

Tjener godt
Drillo sier han har forstått det som en avklaring er relativt nært forestående.

- Så vidt jeg skjønner, er stillingen som toppfotballsjef like rundt hjørnet, sier han.

Drillo tror det økonomiske spiller en rolle i Sembs vurdering. Aftenposten skrev i går at Semb tjener godt over en million i året som TV 2-ekspert.

- Dette har naturligvis med betingelser og sånt å gjøre også. Han jobber jo i fotballforbundet nå, og han jobber i TV 2 og gjør vel litt i tillegg til det og, så han har sikkert en solid lønn totalt sett. Og det er vel ingen som liker å gå inn i jobber der du tjener atskillig mindre enn det du gjorde. Det er naturlig.

Men Egil Olsen tror ikke han klarer å overtale sin gamle assistent og arvtaker på landslaget til å skifte beite.

- Jeg tror ikke han hører så mye på meg, sier Drillo.

Nils Johan Semb har blitt tilbudt jobben tidligere og takket nei i 2006.