Drillo berget Tjærnås

VIF-BRAKKA (Dagbladet): - Drillo satte ingen fotballmessige krav for å bli manager i Vålerenga, men han forlangte at Lars Tjærnås skulle være med videre, sier styreleder i Vålerenga Fotball, John H. Nordbrekken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nordbrekken og Lars Tjærnås startet arbeidet med å overtale Egil «Drillo» Olsen allerede i mai. Siden har det blitt mange samtaler.

- Jeg er ikke akkurat overrasket over at Drillo sa ja. Tror han tiltrekkes av klubbens sjel og den sportslige utfordringen, sier Nordbrekken.

- Hvor mye har dette kostet?

- Han var ikke for dyr, ikke for billig. Utover det kommenterer jeg ikke pengebeløp, sier Nordbrekken.

Opp av sumpa

Hovedtrener Lars Tjærnås har fått mye pepper for Vålerengas dårlige resultater denne sesongen. Men Lars Tjærnås blir glatt som et olja såpestykke på spørsmål om ansettelsen av Drillo er en degradering av han.

- Ansettelsen av Drillo er et forsøk på å berge Vålerenga opp av sumpa. Jeg fortsetter som hovedtrener, han blir manager, sier Tjærnås. Og Nordbrekken kompletterer:

Forene krefter

- Drillo blir overordnet Tjærnås, men Lars er fortsatt hovedtrener. Drillo går inn i en slags managerrolle der laguttak, lagorganisering, kampanalyse og strategi blir hans hovedoppgaver.

- Så hvorfor er ikke dette noen degradering av deg, Tjærnås?

- Fordi vi skal forene krefter og utnytte vår felles kompetanse. Jeg har ikke noe trøbbel med at Drillo blir sjef i «Enga» for en periode. Jeg tror dette er nødvendig for å berge VIFs plass i eliteserien, sier Tjærnås.

- Men hvordan kan dere ha Tjærnås som hovedtrener og Drillo som overordnet hovedtreneren, uten at Tjærnås degraderes?

- Fordi dette handler om å berge Vålerenga, og fordi vi forsøker oss på en ny organisering av trenerkabalen a la den som finnes i England, sier Nordbrekken.

<B>FÅR BLI: Lars Tjærnås </B>kan fortsatt vandre ut og inn av VIF brakka som Vålerenga-trener.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer