SVERTEKAMPANJE: Egil Drillo Olsen beskylder NFF for svertekampanje.  Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
SVERTEKAMPANJE: Egil Drillo Olsen beskylder NFF for svertekampanje. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

Drillo beskylder NFF for svertekampanje

Etter Dagbladet-oppslag.

(Dagbladet): Etter det Dagbladet erfarer krever Egil Drillo Olsen Norges Fotballforbund for 3,4 millioner kroner etter at han fikk sparken som landslagssjef før de to siste kvalifiseringskampene. Drillo ville fått 1,7 millioner i bonus for å ta Norge til VM, og 1,7 millioner kroner for det ekstra halvåret med arbeid.

Hovedpersonen sier selv til NRK i kveld at han opplever det hele som en svertekampanje fra NFF. Han tror noen i forbundet har lekket feil informasjon om ham.

- Jeg opplever det som en aldri så liten svertekampanje. Det er ikke hyggelig det som kommer til meg etter et sånt oppslag, sier Olsen til NRK.

NFF står bak På spørsmål om hvem han tror det er som står bak, svarer Drillo:

- Det er vanskelig å tenke seg at det er noen andre enn noen i NFF.

Drillo bekrefter at han har sendt et brev til NFF, men bedyrer at han ikke har bedt om konkret økonomisk kompensasjon.

Avfeier påstandene NFF avfeier på sin side påstandene om at det skal dreie seg om en svertekampanje mot den tidligere landslagssjefen. Kommunikasjonssjef Svein Graff vil ikke kommentere innholdet i brevet i media.

- Vi driver ingen svertekampanje mot Egil Olsen. Vi har stor respekt for det han har gjort for norsk fotball, og det som skjer nå er først og fremst trist, sier Graff til statskanalen.

Får snart svar Ved at NFF fjernet Drillo som landslagssjef ble han avskåret fra å påvirke Norges VM-skjebne. Og slik var han heller ikke lenger herre over en situasjon som for han potensielt utgjorde et beløp på 3,4 millioner kroner.

Drillos advokat Anne Marie Due har sendt brev til Norges Fotballforbund (NFF) som vanskelig kan tolkes annerledes enn at Drillo mener Norge ville gått til VM om han hadde fått lov til å fullføre kvalifiseringen.

Drillos advokat Anne Marie Due ville ikke bekrefte Dagbladets opplysninger i går.

- Vi ønsker å gi motparten anledning til å svare på vårt brev før vi sier noe mer om dette. Men jeg kan si så mye som at dette ikke bare dreier seg om en økonomisk kompensasjon, sier hun til Dagbladet.

Det er ventet at NFF gir Drillo svar på brevet i morgen.

Egil Drillo Olsen har ikke svart på Dagbladets henvendelser i kveld.