ROLIG TRENING: John Arne Riise (f.v.), landslagssjef Egil Drillo Olsen og Brede Hangeland fokuserer på å restituere før kampen mot Danmark. Etter å ha kontrollert spillet mot Island, er det ikke Drillo i mot å ha ballen litt mindre i Parken.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
ROLIG TRENING: John Arne Riise (f.v.), landslagssjef Egil Drillo Olsen og Brede Hangeland fokuserer på å restituere før kampen mot Danmark. Etter å ha kontrollert spillet mot Island, er det ikke Drillo i mot å ha ballen litt mindre i Parken. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

Drillo ble forbløffet over antall pasninger mot Island

- Vi satte vel rekord, omtrent.

GARDERMOEN (Dagbladet): De fleste ser nok for seg en helt annen kamputvikling når Norge møter Danmark i Parken på tirsdag, enn den vi så mot Island hjemme før helga.

Der Norge styrte spillet i store deler på Ullevaal, regner også Egil Drillo Olsen med at Danmark kommer til å ha ballen mest nå.

Men landslagssjefen liker det minst like godt sånn.

- Danskene kommer kanskje til å ha ballen litt mer, men jeg er heller ikke så begeistret for dette med å «styre kampen», sier Drillo til Dagbladet.

- Vi satte vel rekord, omtrent, mot Island - ikke nødvendigvis i ballbesittelse - men i antall pasninger: 495 er veldig høyt, sier han.

Til sammenlikning hadde for eksempel Barcelona 667 vellykkede pasninger i Champions League-finalen mot Manchester United, som forøvrig fullførte 301.

- Antall pasninger mot Island tyder på at vi styrte kampen, som det heter, et uttrykk og en side av spillet jeg ikke er veldig opptatt av. Mange er mer opptatt av å styre enn å vinne, og vi var jo i nærheten av å ikke få den seieren også. Det ble litt unødig mange pasninger, sier Drillo.

Målfattig Et lite spillemessig overtak for Danmark venter Egil Olsen seg, men han spår en jevn kamp i Parken, og advarer oddspillere som satser på mye mål:

- Sannsynligheten for at det blir jevnt og tett og uavgjort eller ettmålsseier, den er stor. Tett, mye dueller, og risikostyring fra begge lag, mener han.

- Hvordan vurderer du dette danske landslaget opp mot ditt eget?

- Det er ganske jevnt fordelt. Spiller for spiller, når det gjelder individuelle kvaliteter, tror jeg vi stiller ganske likt, sier Drillo, som tror danskene forbereder seg nøye.

- Jeg innbiller meg at de danske spillerne og Morten Olsen tar dette like seriøst som det vi gjør, sier han.

Roligere dager De norske forberedelsene er også nøye planlagt, men skiller seg fra da Egil Olsen var landslagssjef sist, på 90-tallet.

- Vi har lært litt av disse fysiologene som jobber med restitusjon og intensitetsjustering, og har forstått at vi skal ta det med ro når vi spiller to kamper så tett, sier Drillo.

- I forhold til for en del år siden, er dette mer rolig enn det vi gjorde tidligere. Vi slapper av og forbereder oss og tar oss inn igjen, så skal vi være klare til tirsdag, sier han.

Det tror han også John Arne Riise blir, etter å ha måttet stå over mot Island.

- John Arne sier han er klar, men jeg trenger klarsignal av medisinerne før vi tar avgjørelsen. Jeg regner med at han starter, men det er jeg ikke sikker på, sier han.