SOM VENTET: Egil Olsen ble ikke enig med de andre landslagssjefene i EM-gruppa om oppsettet for kvaliken, dermed trekker Uefa kampprogrammet.   FOTO: HENNING LILLEGÅRD / DAGBLADET.
SOM VENTET: Egil Olsen ble ikke enig med de andre landslagssjefene i EM-gruppa om oppsettet for kvaliken, dermed trekker Uefa kampprogrammet. FOTO: HENNING LILLEGÅRD / DAGBLADET.Vis mer

Drillo ble ikke enig med EM-rivalene

Uefa trekker kampoppsettet i kvaliken.

||| (Dagbladet): Landslagssjef Egil Olsens hovedmål før forhandlingene om kampoppsettet i den kommende EM-kvaliken var å få møte Portugal eller Danmark eller begge i løpet av høsten.

Drillo så en fordel i å møte de større lagene kort etter deres deltakelse i VM i Sør-Afrika i sommer, men samtalene i København i dag førte - ikke overraskende for Drillo - ikke fram.

- Vi hadde et håp om å få det til, men det ble for mange biter det ikke var mulig å få på plass, sier Egil Olsen til TV 2 Sporten.

- Vi var uenige om flere ting. Det var ikke en enkelt kamp eller et enkelt land som gjorde at vi ikke ble enige, sier Drillo.

Landslagssjefen satt i møte med de andre trenertoppene i flere timer i dag, men man klarte ikke å bli enige. Portugal og Danmark ville foretrekke å spille færrest mulig kamper rett etter VM.

Dermed trekker Uefa kampoppsettet, noe Drillo forventer gir en bedre mulighet til å få ønskene sine oppfylt.

— Ut fra mine beregninger vil en trekning bety at vi med sikkerhet får møte enten Danmark eller Portugal i 2010, og at vi har 60 prosent sjanse for å få to hjemmekamper i år, så der har vi et kort i ermet, sa Drillo til NTB tidligere i vinter.

Det man ble enige om, var fastsettelse av spillesteder, antall billetter til gjestende lag og at annonsering av kamptidspunkt skal offentliggjøres to måneder før kamp.

Norge skal møte Danmark, Portugal, Island og Kypros i gruppespillet som utgjør kvalifisering til mesterskapet som spilles i Polen og Ukraina i 2012.