Drillo ble oppringt av Svennis-assistent

Anbefalte iraker for City.

(Dagbladet.no): Nashat Akram er Iraks største fotballstjerne, i november ble han ble kåret til en av Asias tre beste spillere. Snart skal 23-åringen til Manchester City, på et tidagers prøvespill.

Kanskje delvis takket være Drillo.

Irak-treneren forteller til Dagbladet.no at Sven-Göran Erikssons assistent Tord Grip ringte og forhørte seg om Al Ain-spilleren. 69-årige Grip og Drillo er gamle venner, svensken trente også Norge på 80-tallet.

I verdensklasse med ball

- Tord ringe meg, men han har også sett ham selv på klubblaget. Nashat er det som upresist kalles for en playmaker. Han er en spiller med et fantastisk blikk, han har ferdigheter på et veldig høyt nivå.

- Er Akram god nok for Premier League?

- Hvis han klarer å tilpasse seg det høye tempoet, og det tror tror jeg han klarer, så er han det. Han snakker engelsk og er lærevillig. Han er en spennende spiller. Med ball er han i verdensklasse, sier Drillo.

Manchester City er ikke den eneste klubben som har ringt Drillo om Irak-spillere.

INVITERT TIL MANCHESTER: Nashat Akram får teste seg på Premier League-nivået hos Svennis og City. Her i landskamp mot Qatar i oktober. Foto: Scanpix/Afp
INVITERT TIL MANCHESTER: Nashat Akram får teste seg på Premier League-nivået hos Svennis og City. Her i landskamp mot Qatar i oktober. Foto: Scanpix/Afp Vis mer

- Jeg har fått henvendelser, men jeg har ikke så lyst til å gå ut med klubbnavn. Det har også vært norske klubber som har vært interesserte, sier Drillo.

For dyre for Norge

Drillo ser på Akram og stjernespiss Younis Mahmoud som to spillere som kan hevde seg i enda større ligaer. Men de blir trolig for dyre for norske klubber

- De beste irakerne spiller allerede i Qatar og Dubai. Der tjener de så mye at det blir vanskelig for norsk klubber å matche det.

Den tidligere norske landslagssjefen tror det er et stort pluss for det irakiske landslaget hvis noen av spillere hans får prøvd seg i Premier League.

- Ja, det er bra for meg. De beste spiller i brukbare klubber, men det er ikke i nærheten av Premier League-nivå.

Drillo ble oppringt av Svennis-assistent
ENGLAND-TEAM: Grip fulgte Svennis fra det engelske landslaget til Manchester City.
GAMLE VENNER: Drillo ga tommel opp da trenerveteran Tord Grip ringte om en av hans Irak-spillere.