Drillo ble tent av motstanden

Drillo blir Vålerenga-manager i tre år med mulighet for retrett om ett år om helsa sier nei. Endelig skal han framelske stilen sin på et klubblag. Drillo innrømmer at høstens kritikk mot spillestilen hans har bidratt til avgjørelsen.


BRAKKE-BARON: Drillo tar over det sportslige ansvaret i Vålerenga-brakka på Valle.

Både Dagbladets fotballkommenator Øivind A. Monn-Iversen og bladet Fotballs redaktør Øyvind Steen Jensen har de siste månedene tatt til orde for å lempe på Drillo-stilens fastlåste virkemidler på grunn av nye spillertyper med større ferdigheter enn de som har dominert landslaget på 90-tallet.

Drillo sier rett ut at motstanden og stilkritikken har medvirket til å tenne ham på jobben i Vålerenga.

- Ja, jeg er litt overraska over at det har vært motforestillinger mot meg i Norge, sier han.

- Jeg leser det Dagbladet og bladet Fotball skriver. Jeg tror de blander sammen stil og ferdigheter. Om Brasil spilte som oss med samme ferdigheter, ville de blitt genierklært, sier Drillo.

Viker ikke

For han viker ikke en tomme på det han står for. Han tror tvert imot stilen tuftet på langpasninger mot etablert forsvar og hurtige overganger etter brudd har mye å gå på.

- Vi er egentlig ganske dårlige på alt, sier han.

Med ansvar for et lag med flere treninger i måneden enn han hadde med landslaget i løpet av et kalenderår, er Drillo offensiv på vegne av Vålerenga i 1999.

- Er det mulig å komme lenger med Drillo-stilen i Vålerenga enn du klarte med landslaget i løpet av den neste sesongen?

- Ja, det vil jeg tro.

Han ramser opp defensiv organisering, hurtighet i overgangene og forflytninger i nedslagsfeltet til langpasningene som arbeidsområder.

Ga etter

Målsettingen:

- På øverste halvdel i Tippeligaen og kanskje semifinale i e-cupen.

Fram til fredag ville ikke Vålerenga gi Drillo sjansen til helsemessig retrett til høsten. Men da VIF-lederne ga etter, bestemte Drillo seg for å droppe tilbudet fra Sponsor Service og hoppe på tre år som manager for Vålerenga. Ingenting var hundre prosent avgjort før utpå formiddagen i går. Faktisk innkalte Vålerenga til pressekonferanse med Drillo før kontrakten var i boks.

- Det gjaldt bare detaljer, sier klubbleder Jon H. Nordbrekken.

Og de detaljene gjelder definitivt ikke penger. Slik svarte Drillo på dette spørmålet om lønna:

- Ingen blir vel millionær i Vålerenga?

- Jeg er millionær.