Drillo blir skremt av skandalen i Italia

- Har aldri vært i nærheten av noe som likner engang.

SKREMMENDE: Landslagssjef Egil Drillo Olsen sier han i sin karriere aldri har kommet kampfiksing på nært hold.
Foto: Krister Sørbø / NTB scanpix
SKREMMENDE: Landslagssjef Egil Drillo Olsen sier han i sin karriere aldri har kommet kampfiksing på nært hold. Foto: Krister Sørbø / NTB scanpixVis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Italias landslagssjef Cesare Prandelli åpnet i dag for å trekke laget fra fotball-EM dersom det skulle bli kravet i kjølvannet av kampfiksingskandalen som nå rulles opp.

Domenico Criscito er allerede sendt hjem, stopperen Leonardo Bonucci er ifølge NTB også under etterforskning, mens tidligere Lazio-kaptein Stefano Mauri er arrestert.

Samtidig må Juventus-trener Antonio Conte svare for grove anklager, mens en rekke klubber og spillere i Italia er bøtelagt og straffet i politiets korstog med dager igjen til mesterskapet.

Norges landslagssjef Egil Drillo Olsen er skremt av saken.

- Dette med kampfiksing synes jeg høres helt for jævlig ut. Det er tydeligvis ikke bare Italia heller som har problemer med det, med så mye penger i omløp. Det syns jeg er skummelt, det er skremmende, sier Drillo.

Aldri opplevd
Han har ingen meninger om det ville være en rett avgjørelse av Italia å dra hjem, og det meste tyder vel også på at laget stiller mot Spania i kampen Drillo faktisk skal kommentere for NRK.

Selv sier landslagssjefen han aldri har opplevd antydning til den type råttent spill i sin karriere som spiller og trener.

- Jeg er så gammel at dette antakeligvis er litt av nyere dato, og gamblingen var nok heller ikke så utbredt da jeg spilte. Jeg har aldri vært i nærheten av noe som likner engang, ikke i nærheten, sier Drillo til Dagbladet.

Skjønner indirekte «avtalt spill»
Samtidig er Drillo på linje med Gianluigi Buffon i diskusjonen rundt en av gråsonene i denne saken.

Juventus-legenden ble denne uka trukket inn i skandalen i Italia, han er ikke anklaget for medvirkning til kampfiksing, men i møtet med pressen satte han ord på et fenomen som trolig er mer anerkjent i italiensk fotball enn mange andre steder.

Målvakten snakket om hvordan uavgjort noen ganger kan være et godt resultat for begge lag, ved å bruke en metafor om at «det er bedre at to personer blir skadet enn at den ene dør».

- Mot slutten av en sesong vil det være kamper hvor et uavgjortresultat ville redde begge lag fra nedrykk. Hva forventer dere? Hvem skal forklare seg for fansen når du har rykket ned?, spurte Buffon.

Drillo ser også en forskjell på det og direkte kampfiksing.

- Det er noe annet, at to lag kan profittere på å spille uavgjort, sier Drillo til Dagbladet.

- Det har jo til og med skjedd i VM-sluttspill et par ganger, og det er vanskelig å få gjort noe med. Da har det jo skjedd ting i forkant som gjør at det er mulig å spille for uavgjort, at lagene til da har gjort seg fortjent til å havne i den situasjonen, sier landslagssjefen.

Cesare Prandelli har sagt at samtlige spillere som eventuelt er involvert i kampfiksing ikke får delta i EM. Verken UEFA eller Italias fotballforbund har antydet at Italia bør trekke seg.