Drillo blir smågutt mot Tom Nordlie

Bare slått av Martin Andresen på inntektstoppen.

TJENER FETT: Tom Nordlie står for tida uten trenerjobb, men trenger ikke stresse med tanke på økonomien: 48-åringen hadde over fire millioner i inntekt i fjor. 
Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
TJENER FETT: Tom Nordlie står for tida uten trenerjobb, men trenger ikke stresse med tanke på økonomien: 48-åringen hadde over fire millioner i inntekt i fjor. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): 2009 var et turbulent år for Tom Nordlie.

Han startet året som trener i Kongsvinger, der han manøvrerte laget mot opprykk helt til kriserammede Fredrikstad lokket ham til Plankebyen mot slutten av august. Nordlie ble lovet en feit bonus om han reddet klubben fra nedrykk.

Det greide han ikke, men lønningsposen for 2009 ble slett ikke verst likevel.

4 097 675 kroner i nettoinntekt var den pene fasiten for den erfarne treneren, som dermed økte med en halv million fra 3 564 182 kroner i 2008.

Over 10 mill på fire år I fjor gjorde for øvrig Hegnar Online et dypdykk i den finansielle delen av Nordlies trenervirke fra han fikk fyken i Start sommeren 2006 og fram til i desember 2009.

Ifølge nettstedets beregninger tjente Nordlie 10,87 millioner kroner i løpet av en denne perioden - som gir en månedlig inntekt på 272 000 kroner. Hovedpersonen selv mente anslaget var i overkant høyt.

- I snitt kan man vel si at jeg har hatt en månedsinntekt på 200 000 kroner de siste 40 månedene. I tillegg kommer en del bonus og sluttpakker og slikt jeg ikke har 100 prosent kontroll på. Og så har jeg jo tjent litt på foredragsvirksomhet og i TV 2. Det man man ikke glemme, sa Nordlie.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.