Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Drillo blir smågutt mot Tom Nordlie

Bare slått av Martin Andresen på inntektstoppen.

TJENER FETT: Tom Nordlie står for tida uten trenerjobb, men trenger ikke stresse med tanke på økonomien: 48-åringen hadde over fire millioner i inntekt i fjor. 
Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
TJENER FETT: Tom Nordlie står for tida uten trenerjobb, men trenger ikke stresse med tanke på økonomien: 48-åringen hadde over fire millioner i inntekt i fjor. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): 2009 var et turbulent år for Tom Nordlie.

Han startet året som trener i Kongsvinger, der han manøvrerte laget mot opprykk helt til kriserammede Fredrikstad lokket ham til Plankebyen mot slutten av august. Nordlie ble lovet en feit bonus om han reddet klubben fra nedrykk.

Det greide han ikke, men lønningsposen for 2009 ble slett ikke verst likevel.

4 097 675 kroner i nettoinntekt var den pene fasiten for den erfarne treneren, som dermed økte med en halv million fra 3 564 182 kroner i 2008.

Over 10 mill på fire år
I fjor gjorde for øvrig Hegnar Online et dypdykk i den finansielle delen av Nordlies trenervirke fra han fikk fyken i Start sommeren 2006 og fram til i desember 2009.

Ifølge nettstedets beregninger tjente Nordlie 10,87 millioner kroner i løpet av en denne perioden - som gir en månedlig inntekt på 272 000 kroner. Hovedpersonen selv mente anslaget var i overkant høyt.

- I snitt kan man vel si at jeg har hatt en månedsinntekt på 200 000 kroner de siste 40 månedene. I tillegg kommer en del bonus og sluttpakker og slikt jeg ikke har 100 prosent kontroll på. Og så har jeg jo tjent litt på foredragsvirksomhet og i TV 2. Det man man ikke glemme, sa Nordlie.

Andresen øverst
Like høyt som den arbeidsledige treneren ligger ikke landslagssjef Egil «Drillo» Olsen, men den gamle AKP'eren ligger helt i tetsjiktet blant trenerne hva inntekt angår.

Drillo hadde 3 164 323 kroner i nettoinntekt, og er dermed hårfint foran trenere som Erik Hamrén og Jan Jönsson. Landslagssjefen har også en ligningsformue på i underkant av fire millioner. Han la igjen 1 449 761 kroner til skattemyndighetene.

Av trenerne i Tippeligaen var det bare Martin Andresen som hadde høyere inntekt enn Tom Nordlie i fjor. Skeidar-arvingen var oppført med 5,5 millioner i 2008, og ligger på omtrent samme nivå i 2009 med 5 229 783 kroner. VIF-trenerens ligningsformue skal man heller ikke kimse av: 22,5 millioner.

Henning Berg, Uwe Rösler og Per-Mathias Høgmo bikket alle to millioner i inntekt i året som var, mens mannen som kanskje står for årets trenerprestasjon i Tippeligaen med FK Haugesund, Jostein Grindhaug, «bare» tjente 581 437 kroner.

Aalesund-trener Kjetil Rekdal er ikke å finne i skattelistene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!