Drillo: «Dommer'n avgjorde kampen»

BRADFORD (Dagbladet): Bradford-Wimbledon 3-0. Alle unntatt linjemannen så at Wimbledons Ben Thatcher ikke handset like før pause. Men flaggmester J.A. Sheffield hadde lasersyn. Dommeren lyttet, pekte på merket. Peter Beagrie gjorde 1-0 til Gunnar Halle & co. Rett etter pause, 2-0. John Hartson dumma seg ut og fikk rødt.

Bradfords old timer, Peter Beagrie (34), ble dagens store nord-engelske helt. Han laget to mål. Et fullpakket Valley Parade var et fyrverkeri, i gult og rødt. Elektrisk, 1000 watt.

-Ja, dette var enten eller for oss. Ikke stort spillemessig, men det viktigste for oss var tre poeng. Og det fikk vi. Men, ingen feiring for oss etterpå, men god stemning. Vi har fortsatt to kamper igjen, sier en glad Gunnar Halle.

-Snakket du med Drillo, din gamle landslagsboss?

-Nei, jeg så han ikke etter kampen, men han var vel ingen happy mann. Verre for dem nå.

-Var det straffe?

-Nei, den var vel litt billig kanskje, og det ble ikke noe letter for Wimbledon da de fikk en mann utvist. Men kampen var utrolig tett, den ble ikke helt avgjort før vi gikk opp i 3-0, sier Gunnar Halle.

Bradford-backen som sammen med resten av sliteren siden første spark på ballen denne sesongen har vært dømt nord og ned. Pluss litt til.

Åtte tap nå

Drillo gir sjølsagt blaffen i dette. Han, spillerne og de norske eieren, Røkke og Gjelsten (begge på plass) er ille ute. Med åtte tap på rad. Drillo er fullstendig klar over situasjonen, men i går var den lille nordmannen opptatt av dommeren. Og hans linjemenn.

-Dommeren bidro sterkt til å avgjøre denne kampen, til de grader. Vi skulle ha hatt ti straffespark denne sesongen, men vi har ikke fått halvparten. Vi har derimot fått ti mot oss. Idag fikk de straffe på noe som ikke var hands. Og verken dommer eller linjemann så den klare handsen i forspillet til 2-0, sier en skuffet og irritert Drillo etter kampen. På vei ut i bussen, Omringet av unge fans som ikke har gitt opp håpet om å berge plassen...Drillo, Drillo.

Takket ikke

-Takket du dommeren for kampen, Egil?

-Nei.

-Mørkt?

-Ja, det er klart det ser mørkere ut nå, men løpet er definitivt ikke kjørt for oss. Ja, vi må ha hjelp og situasjonen nå er verre enn bare for ei uke siden. Men det var så mye positivt i denne kampen, fra flere spillere, at alt er ikke bare svart. Nå skal vi hjem, og mandag skal vi trene, vi har fortsatt to kamper igjen.

Så rødt

-Du gamblet med Hartson?

-Hartson bidro bra så lenge han var med, men det var dumt av han å reagere på den måten han gjorde, sier Drillo. Han tenker på opprinnet etter 47 minutter.

Bradford kontret, og det var klar håndball rundt midtbanestreken. Men. Dommeren vinket spillet videre. Ballen havnet hos 34-år gamle Peter Beagrie. Hans 20 meterskudd feilberegnet en ellers god Neil Sullivan og det sto 2-0. En tung Hartson ble lynende forbanna. Knyttet neven mot linjemannen, og slang noen meget stygge walisiske gloser. Rødt kort.

To hjerter

Før dette dusteriet hadde Hartson vært brukbar. God i lufta og han bandt opp to, tre mann. Han løp ikke så mye, men det har sine klare årsaker. Hartson har vært kneskadet lenge. Han var egentlig avskrevet for resten av sesongen. Men han ville spille i går, for å gi klubben tilbake noe av det som har manglet lenge, en flik av The Crazy Gang.

Og rett skal vær rett, Drillos mannskap hadde verken nødvending tur eller var dyktige nok foran mål. Jason Euell skulle ha gitt Drillo lærball-valium dvs. Euell hadde to svære målsjanser. Den ene dundret han over fra kort hold, keeper liggende på rygg. Den andre ble reddet på streken.

Og dermed befinner Dons seg under nedrykksstreken.

HALLE GLAD: </B>Bradford og Wimbledon byttet plass på tabellen, noe Gunnar Halle er glad for....
<B>DRILLO SUR: Etter kampen var Egil Olsen meget alvorlig. Nå ligger Wimbledon under streken.