Drillo dro til fjells

- En av de viktigste oppgavene mine blir å få folk ned på jorda, sa Drillo etter en ny triumf. Selv dro han høyt til fjells for å klarne tankene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

5-2 over et reservespekket Mexico ga ikke umiddelbart landslagssjefen særlig flere svar om hvordan VM-troppen skal se ut. Til det var banen og motstanderen for dårlig.

- Kampen var ikke relevant som nesten-generalprøve. Til det var den for spesiell.

Gjennomgangen tar Drillo i fred og ro på Sunnmøre. Onsdag kveld ventet han bare på videokassetten med kampen før familien Olsen satte kursen for Stranda.

- Utgangspunktet er Stranda, men været avgjør om det blir noen fjelltur. Mange fotballtanker blir det sikkert, mente Drillo som samler landslaget noen mil lenger nord - i Molde - mandag. Onsdag venter generalprøven før VM-åpningen mot Marokko.

Saudi-Arabia er motstander på Molde stadion.

Resultatene i årets fire første landskamper har vært oppsiktsvekkende gode. Før seieren over Mexico sto det norske laget med seier over Danmark og uavgjort mot Belgia og VM-arrangør Frankrike. Alle på bortebane, med nye lagoppstillinger hver gang.

Ikke best i verden

- Det er viktig å få folk ned på jorda. Jeg må fortelle spillerne mine hvor gode - eller dårlige - de er. De er ikke verdens beste, konstaterte Drillo. Godt fornøyd med uttellingen på dødballene, som ga fire scoringer, mindre tilfreds med at antall

støttepasninger økte utover i 2. omgang.

- Vi må se kampen i sammenheng. Vi var flinkere enn Mexico til å ta konsekvensen av banen, og jeg tror vi ville slått Marokko her også. I begge omganger startet vi med høyt press og la oss lavere etter hvert. Muligens er det framtiden for oss, sa Drillo.

På kampen satte han karakteren mellomfornøyd pluss.

- Defensivt er jeg stort sett fornøyd. Mexico skapte bare tre-fire sjanser. Bjørn Hansen skal ha all ære for at vi lykkes på dødballer. Vi scoret på langt over det som er vanlig på cornere. Undersøkelser viser at det scores på mellom en av 40 og en av

45, men jeg har inntrykk av at Marokko er bedre på dødball enn Mexico. Midtbanefemmeren er jeg veldig fornøyd med i begynnelsen av begge omgangene. Myggen vant mye og sto på.

Støttepasninger

- Hva var mest negativt?

- Minuset var litt for mange stilbrudd. I 2. omgang ble det for mange berøringer enkelte ganger og noen forferdelige støttepasninger. Spillerne prøver å finne andre rare, gode løsninger, og så blir det bare verre og verre.

- Hvordan så du baklengsmålene?

- Ved det første målet gikk ballen gjennom en duell den ikke skal. Den andre situasjonen bør Henning (Berg) gjøre noe med, sa en ikke så veldig mye klokere landslagssjef.

- Noen flere argumenter har jeg fått, men ikke flere krystallklare svar.

Torsdag i neste uke skal han ha troppen klar.

(NTB)

TILFREDS: Egil Olsen er fornøyd med tingenes tilstand etter Mexico-kampen i går.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer