Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Drillo, du har et luksusproblem!

Syrlig Jonevret etter Molde-løst uttak.

VRAKET MFK-SPILLERE: Egil Olsen fant ikke plass til noen spillere fra tippeligaoverraskelsen Molde. Særlig vekker utelatelsen av Knut Olav Rindarøy (t.h.) reaksjoner. Magne Hoseth har også hatt en god sesong og ble nevnt i diskusjonen i forkant av uttaket.Foto: Erik Hattrem/Dagbladet
VRAKET MFK-SPILLERE: Egil Olsen fant ikke plass til noen spillere fra tippeligaoverraskelsen Molde. Særlig vekker utelatelsen av Knut Olav Rindarøy (t.h.) reaksjoner. Magne Hoseth har også hatt en god sesong og ble nevnt i diskusjonen i forkant av uttaket.Foto: Erik Hattrem/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I et uttak med gjennomgående kjente ansikter, lå de største overraskelsene i hvem landslagssjef Egil «Drillo» Olsen hadde utelatt fra troppen.

Den 34-årige debutanten fra sist, Morten Fevang, fikk ikke noen ny mulighet med Tore Reginiussen og Brede Hangeland tilbake fra henholdsvis skade og suspensjon, Sandefjords solide keeper Espen Bugge Pettersen ble et offer for at landslagsledelsen bare tok med to keepere i troppen og for annen gang på rad er ingen Vålerenga-spillere funnet formsterke nok til å representere Norge med flagget på brystet.

Likevel er det mest oppsiktsvekkende at ingen fra Tippeligaens store, positive overraskelse, Molde, er tatt ut til kampen mot Skottland 12. august.

- Jeg synes det rart at ingen fra Molde er med i troppen. Jeg synes vi har vært det beste laget i år, selv om Rosenborg ligger noen poeng foran oss, poengterer Knut Olav Rindarøy overfor Dagbladet.

- «Grattis» norsk fotball
Molde-trener Kjell Jonevret reagerer særlig med oppgitthet over at  nettopp Rindarøy ikke får muligheten på A-landslagsnivå for første gang. Den raske og offensivt innstilte venstrebacken har imponert stort i Tippeligaen i år, men det er likevel ikke plass til ham i Drillos 21-mannstropp.

- Jeg er utrolig overrasket over at Knut Olav Rindarøy ikke er tatt ut. «Grattis» norsk fotball, som har så mange bra sidebacker! Dere har virkelig et luksusproblem! sier en ironisk Jonevret til Dagbladet.

OVERRASKET: Kjell Jonevret er meget overrasket over at Drillo ikke fant plass til den han mener er Tippeligaens beste sideback, Knut Olav Rindarøy.Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX
OVERRASKET: Kjell Jonevret er meget overrasket over at Drillo ikke fant plass til den han mener er Tippeligaens beste sideback, Knut Olav Rindarøy.Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX Vis mer

En av backene Drillo mener er bedre egnet enn Rindarøy, er Trond Erik Bertelsen. Viking-spilleren er foretrukket som alternativ for førstevalget John Arne Riise. Rindarøy mener selv at han fortjener plassen.

- Bedre enn Bertelsen
- Jeg synes jeg har prestert bra nok til å få sjansen, og jeg synes jeg har vært bedre enn Trond Erik Bertelsen i år, sier Rindarøy til Dagbladet.

24-åringen har ikke fått noen signaler fra landslagsledelsen om hvordan han ligger an i diskusjonen.

- Jeg kan ikke gjøre noe annet enn å fortsette å  stå på og jobbe hardt, så håper jeg å kunne bli med ved en senere anledning. Personlig ville jeg ha tatt med formspillere som presterer. Selv om John Arne Riise er selvskrevent førstevalg, hadde det vært artig å få sjansen til å være med på samling og kanskje fått et innhopp, sier Rindarøy.

INGEN OVERRASKELSER: Landslagssjef Egil Olsen kom til pressekonferansen på Ullevaal Stadion med et A4-ark bestående av navn på gamle kjenninger.Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
INGEN OVERRASKELSER: Landslagssjef Egil Olsen kom til pressekonferansen på Ullevaal Stadion med et A4-ark bestående av navn på gamle kjenninger.Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX Vis mer

- Best i Tippeligaen
Jonevret fulgte ikke pressekonferansen fra Ullevaal stadion direkte. Derfor hadde han ikke fått med seg hvem som var med i troppen da han hørte Drillos poeng om at han hadde satset på offensive sidebacker.

- Da jeg hørte han si at han hadde tatt med seg mange backer fordi det vil være utrolig utrolig viktig å komme rundt på kantene, tenkte jeg: «Faen vad kul, Knut Olav!». Men så sa han dette med «gamle hester», og da skjønte jeg at han ikke var med likevel, forteller Jonevret.

Det mener Molde-treneren er et feilgrep av landslagsledelsen.

- Jeg er ikke ute etter å få inn mine egne spillere på bekostning av andre, men Knut Olav er en moderne sideback som absolutt har noe å tilføre en landslagstropp. Han ville ikke ha skuffet noen. Det fungerer ikke slik at jeg ringer landslagssjefen og forteller hvem som bør tas ut, men her tror jeg de gjør en feil. Det finnes ingen bedre backer i Tippeligaen, så vidt jeg har sett, poengterer Jonevret overfor Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!