I FLYTSONEN: Ståle Solbakken og Wolves har sanket 15 av 18 poeng på de seks siste kampene. I morgen venter sjetteplasserte Huddersfield på bortebane.  Foto: Express & Star
I FLYTSONEN: Ståle Solbakken og Wolves har sanket 15 av 18 poeng på de seks siste kampene. I morgen venter sjetteplasserte Huddersfield på bortebane. Foto: Express & StarVis mer

Drillo ekstrem? Da skulle du møtt lagene i Championship...

- Det kan ikke engang sammenlignes, sier Ståle.

(Dagbladet): Etter en svak start på sesongen har Ståle Solbakken virkelig fått dreisen på Wolves-mannskapet den siste måneden.

Fem seirer på de seks siste kampene har ført «Ulvene» fra 19.- til tredjeplass på tabellen. Forsvarsspillet, som framsto parodisk i Premier League sesong, er ikke til å kjenne igjen nå.

Selvsagt handler det litt om dårligere motstand, men det er ikke bare derfor Wolves kan holde nullen for fjerde kamp på rad mot Huddersfield i morgen.

- Vi har gradvis blitt bedre. Det er veldig små marginer i divisjonen, jeg er overrasket over hvor jevnt det er. Det er et lite sprang fra topp til bunn, sier Solbakken til Dagbladet.

Ballen er nesten ikke på banen
Tapermentaliteten hadde nærmest grodd fast i Wolves etter den grusomme sesongen i Premier League, der de tapte 23 av 38 kamper, og bare vant fem.

Da sesongen startet hadde Wolves bare én seier på sine 37 siste kamper.

Ståle Solbakken har jobbet knallhardt for å få spillerne til å tro på seg selv igjen. Det har han tilsynelatende klart.

- Vi er mer til å kjenne igjen fra kamp til kamp nå. De siste fem, seks kampene har bunnivået vårt vært mye høyere enn i starten, det har vært stor framgang. Men paradoksalt nok tapte vi den kampen hvor vi kanskje spilte aller best - mot Crystal Palace (1-2-tap, journ.anm), sier Ståle.

Det er ikke det eneste han synes er rart med Championship. At det er intenst og fysisk i Englands nest øverste divisjon bør ikke komme som en overraskelse på noen, men Solbakken synes det er enda mer spesielt enn han trodde på forhånd.

- Intensiteten er veldig høy. Noen av lagene spiller ekstremt direkte - jeg vil faktisk si at de er ukritisk direkte.

- Mer direkte enn fotballen Drillo står for?

- Drillos i 2012 kan ikke sammenlignes med fem, seks av lagene i Championship. Det blir en skikkelig tålmodighetsprøve i noen kamper, hvor ballen nesten ikke er på banen. Det er en spesiell liga, sier Wolves-treneren.

Supporterfavoritt
Savnet av stjernespillerne Steven Fletcher og Matthew Jarvis har ikke vært spesielt merkbart i det siste. Noe av grunnen til det er at Ståle har truffet med erstatterne - og den som kanskje har overbevist mest så langt er Bakary Sako.

Franskmannen kom fra Saint Etienne på tampen av overgangsvinduet, og har tatt supporterne med storm. I siste kamp mot Blackburn ble han matchvinner med et herlig skudd etter corner.

- Sako hadde ett år igjen av kontrakten i Frankrike, og vi meldte oss egentlig på ganske seint. Men vi var de mest ivrige, og hadde på det tidspunktet penger også. Da gikk det fort. Saint Etienne var stresset over at han ikke ville skrive ny kontrakt, og vi overbeviste spilleren om at Wolves har en lys framtid. Jeg prøvde å skryte litt ekstra, sier Ståle og flirer.

- Hvordan oppdaget du ham?

- Det var en spiller som dukket opp. Vi så noen klipp og kamper på video, og så at han hadde kvaliteter. Det ble litt sånn transferhektisk, sier han.

Kanskje blir Sako avgjørende igjen mot Huddersfield i morgen igjen, der kaptein Karl Henry må stå over med karantene. Vertene er på sjetteplass på tabellen, og er ifølge Solbakken et klassisk Championship-lag.

- De slår veldig mye langt og er veldig direkte, med tre kraftbunter på topp. Det blir et nytt sjøslag.