- Drillo er ferdig i Irak

I så fall er jeg den siste som får vite det, sier Egil Drillo Olsen sjøl.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Egil «Drillo» Olsen har fått sparken som Iraks landslagssjef etter bare fem måneder, melder landets fotballforbund.

EGIL ROGER OLSEN

Født: 22. april 1942

Klubber som spiller: Østsiden (1958-1965), Vålerenga (1966-67), Sarpsborg (1968-71), Frigg (1972-74), Hasle/Løren (1975). Fikk 16 A-landskamper.

Trenerkarriere: Frigg (1972-74, 1978-79, 1981-83), Hasle-Løren (1975), Østsiden (1976-78), Norge U21 (1979-85), Fossum (1983-84), Lyn (1986-88), Aalesund (1989), Norge U21/OL (1990), Norge (1990-1998), Vålerenga (1998-99), Wimbledon (1999-2000), Norge U19 (2003-04), Fredrikstad (2004-05), Irak (2007-2008).

Var analytiker i Vålerenga fra 2005 til 2007. Sluttet etter at han ble ekspert for en internasjonal bookmaker. Ledet Norge til VM-sluttspill i 1994 og 1998. Norge vant 46 av 88 landskamper under Drillos ledelse. Bare 16 kamper endte med tap.

(NTB)

- Iraks fotballforbund besluttet i dag å kvitte seg med Olsen fordi han nektet å reise inn i Irak og trene laget der, sier visepresident Basem al-Rubaie til nyhetsbyrået Reuters.

Dette er nytt for Drillo sjøl, som ler da Dagbladet.no ringer igjen - etter det som har vært en flere uker lang rykteflom

- Jo, jeg må si det er overraskende hvis jeg har fått sparken, sier fotballtreneren.

- Den siste som får vite det

Den tidligere norske landslagssjefen forholder seg til at han fortsatt er Irak-trener.

- Jeg har fått sparken før også, jeg (i Wimbledom, journ.anm.), og da tror jeg at jeg var den første som fikk vite det. Nå virker det som jeg er den siste, sier han humørfylt.

I dag har han fortvilet forsøkt å få tak i presidenten og pressekontakten i Det irakiske fotballforbundet.

Foto: SCANPIX
Foto: SCANPIX Vis mer

- Jeg har ikke fått kontakt med noen som kan fortelle meg hva som skjer. Det hele er jo litt tragikomisk, er det ikke det det heter?

- Er det tungt hvis det er slutt?

- Tungt og tungt, fru Blom. Det som iallfall er helt sikkert, er at jeg vil savne flere av spillerne, svarer Drillo, som etter planen skal reise ned igjen rundt 10. mars - i forkant av kampen mot Qatar 16 dager seinere.

- Jeg forholder meg til denne planen inntil videre. Jeg må bare forholde meg til det jeg vet offisielt, fastslår han.

- Hvordan opplever du alle de pussige episodene du har havnet borti?

- Jeg opplever at jeg har kommet til en annen kultur, det er helt sikkert. Det har vært mye rart, medgir Drillo.

Ulseth har heller ikke hørt noe

Visepresident Rubaie sier på sin side at avgjørelsen om sparking var enstemmig - samt at forbundet er misfornøyd med at Olsen ikke har klart å lokke norske sponsorer til laget. 

- FERDIG I IRAK: Assistenttrener Otto Ulseth (t.v.) og landslagstrener Egil Olsen skal være ferdige som trenere for det irakiske fotballandslaget. Foto: TARIQ SAEED/REUTERS/SCANPIX
- FERDIG I IRAK: Assistenttrener Otto Ulseth (t.v.) og landslagstrener Egil Olsen skal være ferdige som trenere for det irakiske fotballandslaget. Foto: TARIQ SAEED/REUTERS/SCANPIX Vis mer

Han sier videre at Olsen har gitt forbundet beskjed om at den norske regjeringen ikke vil gi ham tillatelse til å reise til Kurdistan

- Det at vi ikke skulle trene laget i Irak, var jo en betingelse som det norske utenriksdepartementet satte, sier Drillos assistent, Otto Ulseth, til Dagbladet.no.

Irak spiller sine kamper utenfor landets grenser av sikkerhetshensyn, og alle spillerne hører til daglig hjemme i utenlandske klubber. 

Heller ikke en ferierende Ulseth er kjent med meldingen om sparking.

- Hvis dette er riktig, må det finnes noen vikarierende motiver. Resultatene våre tilsier i hvert fall ikke at vi må gå. Dessuten er det overraskende i forhold til det vi har fått av feed-back direkte, sier Ulseth.

- Er du overrasket hvis dette viser seg å stemme?

- Ut fra alle ryktene som har svirret, kan jeg kanskje ikke si at jeg er det, svarer han.

Så gjenstår det å se hva som er fakta i denne fotball-farsen ...

- Drillo er ferdig i Irak
GOD START: Egil Olsen åpnet karrieren som Irak-sjef med seier over Pakistan.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer