Drillo er klar som irakisk landslagssjef

Treårskontrakt.

(Dagbladet.no): Egil «Drillo» Olsen er klar for tre år som sjef for det irakiske fotballandslaget.

65-åringen bekrefter kort overfor NRK.no at han har skrevet under på en kontrakt, men er for travel til å gi ytterligere kommentarer inntil videre.

Olsens agent, Gunnar Martin Kjenner, sier derimot til Dagbladet.no at kontrakten ennå ikke er underskrevet. Men han bekrefter at det er like før.

- Jeg sitter med kontrakten i hånda her nå, og den er ikke underskrevet. Men det nærmer seg. Utover det kan jeg ikke si noe mer før en tillyst pressekonferanse klokka 17 lokal tid (kl. 16 norsk tid), sier Kjenner om forhandlingene som i flere dager har pågått i Amman, Jordan.

Regjerende Asia-mestre

Irak (nummer 64 på FIFA-rankingen) er kanskje ikke det mest kjente landslaget for nordmenn flest, men laget overrasket alle under Asia-mesterskapet tidligere i år.

Irak vant til slutt 1-0 over Saudi-Arabia i finalen.

Drillo er på sin side mest kjent for å ha ført Norges herrelandslag til VM-sluttspill i både 1994 og 1998 - samt som Norges første Premier League-manager.

SKREV UNDER: Drillo har undertegnet en treårskontrakt med det irakiske fotballforbundet. Foto: Reuters/Scanpix
SKREV UNDER: Drillo har undertegnet en treårskontrakt med det irakiske fotballforbundet. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

For travel forrige gang

De siste åra har han jobbet som analysesjef i Vålerenga, men det forhindret ikke at han i fjor ble nevnt som en mulig ny, ungarsk landslagssjef etter Lothar Matthäus.

I mai i år ble han for første gang koblet til det irakiske fotballforbundet, men enden på visa den gang ble at Drillo mente han var for travel til å gå inn i en ny jobb.

Nå har han derimot fått ryddet kalenderen for det som vil bli en svært utfordrende oppgave i et krigsherjet land i oppløsning.

• Les også: «Fra Iraks midtbane til Saddams torturkammer»

Drillo er klar som irakisk landslagssjef