Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Drillo er lei av å vente på NFF

- Trenger en avklaring rundt framtida.

I UVISSE: Landslagssjef Egil «Drillo» Olsen venter fortsatt på en avklaring rundt spørsmålene om landslags- og toppfotballsjef.Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet
I UVISSE: Landslagssjef Egil «Drillo» Olsen venter fortsatt på en avklaring rundt spørsmålene om landslags- og toppfotballsjef.Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet Vis mer

|||BISLETT (Dagbladet.no): Landslagssjef Egil «Drillo» Olsen har i hele høst etterlyst en avklaring både rundt egen framtid og den ubesatte stillingen som toppfotballsjef.

Da landslaget møtte til den første treningen på Bislett i forkant av det som kan bli Drillos siste landskamp som norsk landslagssjef, var 67-åringen fortsatt i villrede.

Konsituert generalsekretær i Norges Fotballforbund, Erik Loe, har ved gjentatte anledninger sagt at permanente løsninger er like om hjørnet, men avklaringen har latt vente på seg.

Drillo innrømmer gladelig at den usikre situasjonen begynner å tære på tålmodigheten.

- Det har tatt altfor lang tid, understreker han - både sin egen stilling og toppfotballsjefsjobben.

- Jeg sliter litt med denne usikkerheten. Det viktigste for meg nå, er å få en avklaring. Jeg har kontrakt til 1. eller 15. desember, og er nødt til å vite hva jeg skal gjøre etter det, sier landslagssjefen, som i utgangspunktet har permisjon fra jobb som ekspert for bettingselskapet Expekt - et engasjement som i utgangspunktet var for tre år, med varighet et stykke ut i 2010.

- Uavhengig av Semb

Drillo ytret allerede etter seieren mot Skottland i august at Nils Johan Semb var rett mann til å innta kontorstolen Per-Mathias Høgmo etterlot seg da han ble Tromsø-trener foran inneværende sesong. TV 2-eksperten Semb har imidlertid konsekvent møtt spekulasjonene om jobben som toppfotballsjef med taushet.

Selv om landslagssjefen har sin klare favoritt som toppfotballsjef, mener han at det er uten betydning om Semb får jobben for at også han får jobbtilbud fra NFF - som landslagssjef.

- Nei, jeg tror at det som skjer med meg er helt uavhengig av om Nils Johan blir toppfotballsjef eller ikke, sier Drillo til Dagbladet.

- Fått henvendelser
Han hevder å ikke ha fått noen andre signaler fra forbundet utover at de ønsker å gi den neste landslagssjefen et engasjement på to år i første omgang. Det kan Drillo godt leve med, selv om han i utgangspunktet har nådd pensjonsalder.

- Jeg regner med å være klar for det. Jeg for min del kunne godt ha tenkt meg ett år av gangen, men jeg kan også ta to, understreker han.

Skulle Drillo ikke få tilbud om forlengelse, innrømmer han at det finnes interessenter der ute, selv om han ikke vil gå i detalj på om det handler om landslags- eller klubbjobber.

- Ja, jeg har fått noen forespørsler om trenerjobber, men det er snakk om henvendelser - ikke konkrete tilbud, sier Drillo.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling