Drillo er tom - video'n er full

MONTPELLIER (Dagbladet): - Den første matchen er over, jeg hadde sett fram til dette i lang tid og jeg føler meg helt tom, sier Drillo.

Dagen derpå er Egil Olsen fremdeles sliten. Han har fått kampen litt på avstand og er nokså sikker på at det Drillos presterte mot Marokko var bra.

- Slik jeg ser det spilte vi en god kamp mot et veldig godt lag. Vi var faktisk nærmest seieren, sier han.

- Trenger dere ikke en Plan B når dere møter et lag som til de grader ødelegger Drillos-stilen?

- Nei, vi har i åtte år stort sett hatt en Plan A, og ikke noe særlig mer. Men innenfor det går det an å gjøre små justeringer. Og det går både på valg av spillere, og forholdet mellom mer omstendelige angrep og det å satse veldig mye tidlige breakdown. Mot Marokko fikk vi litt for lite ut av overgangene våre.

- Dødballene ble som vi hadde forventet.

Og Drillo fortsetter;

- Vi er ikke gode nok i alle spillets faser, vi prøver å gjøre det beste ut av det, og dødballer er vi sterke på. Det har vi utnyttet bra så langt. Men det er litt tilfeldig at vi har scoret så mye på dem som vi har gjort. Vi har skapt en del på overganger også.

- Hva med enkeltspillere?

- Jeg har ikke lyst til å uttale meg om det.

- Forventningspresset?

- Det viktigste var å få gutta ned. De hadde sett fram til dette i lang tid. Men jeg har ikke med meg psykologer og gidder ikke å måle det. Vi spilte ikke vår beste kamp, men er ganske fornøyde med det vi gjorde.

- Hva med Skottland?

- Jeg har ikke sett dem sjøl, men Øivind Larsen har sett dem to ganger og har videoer så det holder. Brasil-Skottland er allerede veldig nøye analysert.

- Vil du bruke nye spillere?

- Sannsynligvis. Men jeg har fem dager på meg til å bestemme det, så det sier jeg ikke noe om nå. Jeg vil gjøre analysene mine først.

- Det framstår som noe av det viktigste?

- Jeg er ikke veldig kreativ like etter kamp. Når jeg kommer hjem i kveld skal jeg kikke veldig nøye på det. Øyvind har gjort det klart og så kommer jeg til å ta det grundig. Med det systemet vi har kan jeg hente fram akkurat de situasjonene jeg vil.

- Er du kreativ nok under match?

- Jeg er kald og rolig og har faktisk ikke så høyt spenningsnivå som man skulle tro.