Drillo er usikker på halve laget

- Nå må alle skjerpe seg.

USIKKER DRILLO: Drillo hevder han er usikker på fem eller seks plasser til lørdagens kamp mot Makedonia. Landslagssjefen ankommer her Bislett Stadion i ettermiddag.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
USIKKER DRILLO: Drillo hevder han er usikker på fem eller seks plasser til lørdagens kamp mot Makedonia. Landslagssjefen ankommer her Bislett Stadion i ettermiddag. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

||| BISLETT (Dagbladet.no): Det er kampen Norge må vinne for å ha et realistisk håp om play-off-plass og en siste mulighet til å kvalifisere seg til fotball-VM i Sør-Afrika i 2010.

Så langt er beholdningen fattige to poeng på tre kamper.

Planleggingen til Makedonia-kampen har nok derfor pågått lenge i fotball-professorens hode, men fire dager før skjebnekampen hevder Egil Roger Olsen derimot at det er langt fram til han har en start-ellever på plass.

- Jeg har forsåvidt et lag i hodet, men ikke slik at jeg vet hvem som skal spille hvor. Det er vel en 5-6 plasser jeg er usikker på, sier Drillo.

Kanskje snakker ringreven og det nasjonale ikonet sant, kanskje ønsker han bare å holde spillerne på tå hev i det som blir ei lang samling hvor samholdet og moralen vil settes på prøve.

- Det er et godt tegn at det er så mange plasser å kjempe om. Det betyr at de må skjerpe seg, gliser Drillo til pressen.

Ruud inn for Reginiussen
Landslaget samlet seg i dag for første trening i oppkjøringa fram mot de to avgjørende bortekampene mot Makedonia og Nederland. OB-backen Espen Ruud er foreløpig eneste erstatter for skadede Tore Reginiussen og Steffen Iversen.

Han kan i følge Drillo gå rett inn på laget.

- Jon Inge Høiland kan spille back, men har også spilt mye midtstopper i Stabæk i det siste. Jeg kjenner Ruud godt, og han er en bra spiller, skryter landslagssjefen.

STOR AFTEN: I Düsseldorf klarte Drillo på en kveld å gjenskape troen på stolte øyeblikk for det norske landslaget. Nå må landslagssjefen igjen utrette noe bortimot et mirakel for at VM-drømmen skal leve videre.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
STOR AFTEN: I Düsseldorf klarte Drillo på en kveld å gjenskape troen på stolte øyeblikk for det norske landslaget. Nå må landslagssjefen igjen utrette noe bortimot et mirakel for at VM-drømmen skal leve videre. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer

Tore Reginiussen og Steffen Iversen kan komme tilbake i troppen til Nederland-kampen om deres fysiske tilstand tillater det.

Iversen hadde uansett ikke startet
De fleste med et bankene hjerte for det norske landslaget antar nok at Makedonia bør bli grei skuring, mens det i Nederland venter et kobbel av verdensstjerner klare for å by poeng-desperate nordmenn opp til dans.

Den forestillingen tror Drillo ikke stemmer overens med virkeligheten.

- Makedonia er nok bedre enn folk tror, mens Nederland er litt svakere enn folk tror. Det blir en tøff kamp på lørdag, men det er også en kamp Makedonia er nødt til å vinne, sier Drillo om laget som står med tre poeng på fire kamper.

Landslagstreneren avslører at vi neppe får se et landslag som halser ukritisk i angrep i Skopje.

- Vi kommer til å ligge lavt i en 4-5-1-formasjon med Carew på topp. Steffen hadde nok dermed ikke startet uansett, men han hadde selvfølgelig vært en bra spiller å sette inn underveis, sier Drillo.