Drillo etter Brann-tap: - Jeg synes synd på dem

Senket av Vikings drømmetreff.

• Brann - Viking 0-1 (0-1)

(Dagbladet): Brann tapte 0-1 hjemme mot Viking og er stadig i trøbbel i Tippeligaen. Bergenserne står med seks strake tap på eget gress. Bare én kamp er vunnet.

- Det føles fantastisk å score og avgjøre dette. Det var et pent mål, sier matchvinner Bjørn Daniel Sverrisson til TV 2.

Rikard Norlings menn ligger nest sist på tabellen og har tre poeng opp til AaFK på kvalikplass. Et Brann-lag i poengnød klarte ikke å ta poeng mot Viking, til tross for flere store sjanser.

KNUST: Branns Azar Karadas depper etter tap og sjansesløsing mot Viking.
 Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
KNUST: Branns Azar Karadas depper etter tap og sjansesløsing mot Viking. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

- I dag skaper vi vanvittig mange sjanser og spillerne jobber hardt, men vi lykkes ikke med å få ballen i mål. Vi skaper bortimot 20 sjanser, med seks-sju på mål. Selv om det har skjedd før, og vi ligger der vi ligger, så må vi se på hvordan ting skjer og ta det derfra, sier trener Norling ifølge TV 2.

Både Erik Huseklepp, Kristoffer Barmen, Amin Askar og Azar Karadas hadde store sjanser til å score, men sviktet når det gjaldt.

- Nå synes jeg synd på Brann, sa TV 2-kommentator Egil Drillo Olsen på direkten etter sjansesløsing fra hjemmelaget.

For det var to lag med meget svak form som møttes på Brann stadion. Og da dommer Omar Rafiq blåste av for full tid var det til buing fra hjemmefansen.

Drømmemål Vikings Bjørn Daniel Sverrisson fikk drømmetreff etter 35 minutter.

Fra 30 meter banket han inn 0-1 via stanga og sendte Brann dypere i krisa. Keeper Ørjan Øvretveit var sjanseløs - men TV 2-ekspert Olsen mente det var mulig å stoppe kanonskuddet fra islendingen.

- Det skal nesten ikke være mulig å score fra så langt hold, sa Drillo på direkten.

Til tross for Viking-målet var det Brann som skapte mest i starten på kampen. Kristoffer Barmen hadde en kjempesjanse etter 9 minutter, men keeper Arild Østbø stoppet forsøket. Også Erik Huseklepp sløste vekk en kjempesjanse etter 16 minutter da han skjøt over fra god posisjon.

Til pause ledet gjestene og Brann-trener Rikard Norling måtte igjen se et Bergenslag slite.

- Synd på Brann Brann fortsatte å skape flere store sjanser etter pause.

Først avverget gjestene en dobbeltsjanse etter 63 minutter. Keeper Østbø reddet fint etter en heading fra kloss hold, og deretter reddet en forsvarspiller skuddforsøket fra Amin Askar på returen.

Marginene gikk imot vertene.

Kort tid senere headet Azar Karadas i tverrliggeren og innbytter Kasper Skaanes stanget ballen rett over mål fra god posisjon.