Drillo etter Fofanas tryllescoring: - Det skal ikke være mulig

Lillestrøm senket Viking.

• Lillestrøm - Viking 2-1 (2-0)

(Dagbladet): Kveldens kamp i Lillestrøm hadde et historisk element i seg. Kampens hoveddommer, Ola Hobber Nilsen, hadde nemlig på seg en vest under dommerskjorten, og gjennom et knapphull kunne du se hvordan kampen utartet seg fra hans synsvinkel, med et kamera på størrelse med en bukseknapp.

Det var TV 2 som sendte dommeren ut med dette, som ser ut til å være det første av sitt slag i europeisk toppfotball.

Og fra dommerens synsvinkel fikk vi se tre scoringer i Lillestrøm i kveld. Hjemmelaget ga ikke fra seg ledelsen til pause, til tross for en sluttspurt av Viking.

Feberredning Kampen var snaut et kvarter gammel da de Lanlay fikk testet skuddfoten fra like utenfor 16-meteren. Ballen hadde en fin redning mot mål, men der dukket Arnold Origi opp med en feberredning for å hindre Viking-scoring.

- Jeg vet ikke hvem jeg skal skryte mest av. Det er et bra angrep, en bra avslutning og en fenomenal redning. Den skal nesten ikke være mulig å ta, sier Drillo fra kommentator-bua i TV 2 Zebra.

Doblet ledelsen Det var lenge mellom høydepunktene før hvilen, men etter 37 minutter fikk tilskuerne se litt av hva Moryké Fofana er i stand til.

Spilleren fra Elfenbenskysten var uredd da han utfordret to motspillere og fosset mot mål. Det endte med at 23-åringen hamret ballen i nettmaskene.

- Det var fantastisk, men jeg vil hylle laget, sa Fofana diplomatisk på fransk ifølge TV 2s Davy Wathne.

Målet kom ut av ingenting, på Lillestrøms fjerde sjanse i kampen.

- Det skal ikke være mulig det han gjør der, sier Drillo.

- Fofana tryller, som bare Fofana kan. Da får vi en ny energi. Han er fantastisk, sier lagkamerat Erling Knudtzon til TV 2 Zebra.

Og like før hvilen fikk hjemmelaget en solid vitamininnsprøytning. Nevnte Erling Knudtzon fikk to muligheter foran mål, og chippet inn 2-0 sekunder før dommeren blåste i fløyta.

Redusering Ti minutter etter pause fikk Viking en stor mulighet til å redusere. En avslutning fra Jon Dadi Bödvarsson ble reddet på streken, og var innom to Lillestrøm-spillere før hjemmelaget fikk klarert.

Reduseringen skulle likevel komme noen minutter etterpå da Bjørn Helge Riise sto helt feilplassert og opphevet offsiden da Veton Berisha var alene gjennom. Angriperen gjorde ingen feil, og hamret ballen i nettet.

- Det er sløvt av Riise, mente Drillo.

Erling Knudtzon hadde muligheten til å bli tomålsscorer litt seinere, men en god Iven Austbø sto i veien på avslutningen.

Ti minutter før slutt hadde også innbytter Markus Brændsrød en avslutning på utsiden av stolpen etter en Lillestrøm-kontring.

- Det har vært en rar fotballkamp. Lillestrøm var klart best i førsteomgang, så kom Viking seg i andreomgang, sier Drillo.