«Drillo» etter nytt Molde-tap: - Er de ute av gullkampen?

Tromsø vant 2-0 på Alfheim.

• Tromsø - Molde 2-0 (2-0)

(Dagbladet): Et defensivt bunnsolid Tromsø-lag overrasket mot Molde, vant 2-0 og sikret årets første hjemmeseier.

Norges regjerende seriemester kom til Alfheim som store favoritter, men klarte aldri å svare på scoringene til Kent-Are Antonsen og Marcus Hansson i 1. omgang.

Etter sidebytte sto Tromsø-keeper Pål Vestly Heigre igjen fram som matchvinneren «Gutan» savnet tidligere i sesongen, da 20-åringen avverget flere store Molde-muligheter på mesterlig vis.

- Guttene gjør en fantastisk jobb i dag. All ære til dem. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Dette er utrolig kjekt.  I 1. omgang har vi ganske god kontroll på dem. De skaper ikke så mye. Det er utrolig deilig å få tre poeng i dag. Molde var jo favoritten til å vinne, sier Vestly Heigre til TV 2.

- Ute av gullkampen? Tromsø på Alfheim er tradisjonelt sett en tøff oppgave for de fleste eliteserielag - men det har ikke vært tilfellet denne sesongen. Tromsø hadde ikke vunnet på hjemmebane før kveldens oppgjør. Statistikken mot blåtrøyene fra Romsdal var heller ikke god. For å finne sist TIL-seier, måtte man tilbake til 2009.

Molde har på sin side trøblet på bortebane så langt denne sesongen. Både mot Lillestrøm og Viking gikk den regjerende seriemesteren på fortjente tap. 

Molde-trener Tor Ole Skullerud håpet at utfordringene hans eget lag har opplevd på fremmed gress var løst, men det viste Tromsø tidlig ikke var tilfellet.

Etter kampen satte TV 2-kommentator Egil «Drillo» spørsmålstegn ved om Molde fremdeles er en reell utfordrer til seriegullet.

HOLDT NULLEN: TIL-keeper Pål Vestly Heigre reddet ett poeng mot Rosenborg sist runde. I kveld bidro Stavanger-karen til tre nye mot Molde. 
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
HOLDT NULLEN: TIL-keeper Pål Vestly Heigre reddet ett poeng mot Rosenborg sist runde. I kveld bidro Stavanger-karen til tre nye mot Molde. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer

- Det er kanskje lov å spørre nå: Er Molde nå ute av gullkampen? 

Skullerud reagerer slik på tapet:

- Jeg er først og fremst skuffa over 1. omgangen vår. Vi gjorde mange feil. Vi spilte for mye på tvers. Vi har ballen hele tiden og dikterer kampen, men det gjorde vi med et altfor lavt tempo. Tromsø straffet oss på kontringer. Jeg synes vi gjør et ærlig forsøk etter pause, men det er fortjent at Tromsø vinner. 

Mål nummer 1000 Bare åtte minutter var spilt da Antonsen banket et frispark i mål via foten til Sander Svendsen i Molde-muren.

Fem minutter senere fikk også Zdenek Ondrasek muligheten til å øke til 2-0 fra ellevemeteren, etter at Molde-keeper Ørjan Nyland felte Hansson. Norges landslagsmålvakt reagerte imidlertid lynraskt og reddet tsjekkerens straffepark.

Molde-spillerne så likevel ikke ut til å bli særlig inspirerte av redningen. I stedet var det aggressive Tromsø-gutter som fortsatte å presse bortelaget til å gjøre feil i det oppbyggende spillet.

Etter 31 minutter resulterte det i nok en scoring, da Hansson flikket inn Tromsøs andre mål for kvelden og klubbens 1000. i eliteseriesammenheng.

- Molde er et veldig bra pasningslag, men jeg synes vi gjorde det bra. Vi kjempet godt. Vi visste at vår sjanse var å jobbe hardt og ta vare på de mulighetene vi fikk. Jeg syns vi har spilt bra hele sesongen og fortjent flere poeng enn det vi har fått. At de begynner å ramle inn nå, tror jeg er en tilfeldighet, sier målscorer Hansson til TV 2. 

Krampaktig Molde-lag Defensivt lå Steinar Nilsens menn lavt og opptrådte svært disiplinert med mange mann på rett side til enhver tid. Samtidig var Moldes balltempo så lavt at verken Vegard Forren, Harmeet Singh eller Ola Kamara klarte finne de nødvendige rommene Molde kunne angripe Tromsø i.

I stedet fremsto blåtrøyenes offensive spill både krampaktig og idéløst, noe som gjorde at laget kun produserte én stor målsjanse før pause. Den var til gjengjeld gigantisk.

34 minutter var spilt da Svendsen spilte Mohamed Elyounoussi alene gjennom med TILs burvokter. Elyounoussi, som har notert seg for åtte mål hittil denne sesongen, chippet ballen elegant over Vestly Heigre, men på imponerende og akrobatisk vis klarte innbytter Lasse Nilsen å avverge på strek.

Enorme redninger Utover i 2. omgangen fortsatte hjemmelaget å forsvare eget mål på heroisk vis, mens Molde-dominansen økte nærmest for hvert sekund som gikk.

I det 71. og 75. spilleminuttet spilte gjestene seg også frem til to store sjanser. Først avsluttet Svendsen fra kloss hold, før Kamara gjorde det samme ikke lenge etterpå. Begge forsøkene ble imidlertid stoppet mesterlig av Tromsøs Viking-innleide sisteskanse.

- Han er en herlig gutt som har blomstret i miljøet vårt og virkelig bydd på seg selv, skryter TIL-trener Nilsen overfor TV 2.

- Det føles veldig spesielt. Vi spiller kanskje mot det beste laget som har vært her på Alfheim i år - og vinner. Det er nesten slik at jeg har lyst til å si at det er litt tilfeldig. Totalt sett er det fortjent, vi har også en keeper som gjør noen fantastiske redninger her, fortsetter Tromsø-sjefen.

Etter 12 kamper har Tromsø nå ni poeng, mens Molde blir stående med 20. Før tippeligarunden fortsetter i morgen, ligger kveldens dullanter på henholdsvis 14.- og 4.- plass på tabellen.

MÅL NUMMER 999: Tromsø rundet 1000 eliteseriemål i oppgjøret mot Molde. Her feires 1-0.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
MÅL NUMMER 999: Tromsø rundet 1000 eliteseriemål i oppgjøret mot Molde. Her feires 1-0. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer